Kedves/kedvetlen mindenki/akárki/bárki!
Tudom, ez itt nem az open office fórum, de remélem nem gond, hogy ez a bejegyzést ezen az oldalon hoztam létre.
Felsőoktatási intézmény hallgatói számára ismert jelenség, hogy a házi feladatainkat számítógépes formában kell leadni. A számolásokat, rajzokat sokszor kézzel kell bemutatni, majd a végén számítógépes formában is el kell készítenünk, és határidőre le kell adnunk. Ezzel az szokott a gond lenni, hogy a dokumentációt mindenki összevágja, másoktól kérünk dokumentáció mintát, hogy ne kelljen előről mindent begépelnünk, mert a szűkös határidő miatt nem érünk rá mindent rendesen megcsinálni.
Arra gondoltam, készítek egy dokumentáció sablont, és így a továbbiakban nem fogok formázással túl sok időt elpocsékolni. Nem kell túl komoly dologra gondolni, annyi az egész, hogy létrehoztam új stílusokat, melyekkel igen kényelmesen el tudom végezni a formázást.
Az általam összeállított anyag elérhető innen:
http://kopibagoly.uw.hu/home/kopi_iso.php
Ezzel a blogbejegyzéssel az a célom, hogy az irodai programcsomagok felhasználói számára mutassak egy példát, ami alapján mindenki elkészítheti a saját stílusát. Ezt azért tartom fontosnak, mert manapság az emberek többsége mindent össze-vissze másolgat (gányol), ahelyett hogy a saját ötletei alapján egy igényesen összeállított munkát adna ki a kezéből. Tudom, hogy az elején sok energiát kell befektetni egy egységes és következetes dokumentáció stílus létrehozásához, de ez a későbbiekben megtérül.
Olyan eget rengető dolgot nem hoztam létre, de gondolom van 1-2 ember akinek hasznos lehet.
Frissítve
-karakterstílusoknál betűtípusokat kicseréltem
-létrehoztam néhány új stílust
-diplomatervhez külön sablont csináltam
-feltöltöttem néhány útmutatót