Sziasztok! Az ubuntu 9.04 cd imaget szerettem volna seedelni, ám nem sikerült! Minden port nyitva van mielőtt bárki is megkérdezi, :) a beállítások jók, kapcsolódik a trackerhez, zöld lesz az ikon, a letöltésnél nagyon jó, nincs hiba, feltöltésnél hiába van 11 leecher egyszerűen nem tud hozzájuk kapcsolódni! vagy ha tud, akkoris 0.40 kb/s a sebesség, de általában 0.00 kb/s! Az ikon zöld, Errors=0, Peers = 34 és mégis 0.00 kb/s! De miért???? Holott a gépe internet kapcsolata 100/100 Mbps, tűzfal direkt ki lett kapcsolva rajta nehogy ez legyen a ludas, és mégse tudok feltölteni..... a legnagyobb feltöltési sebességem eddig 12.48 kb/s volt! Tud valaki erre valami megoldást? Üdv: Masterpingvin

Mennyi a feltöltő? Mert több száz mellett az is lehet, hogy van jobb kiszolgáló/feltöltő mint Te, és ezért tőlük töltenek. És ha ők tökéletesen ki tudják szolgálni az adatkeresletet akkor egy ideig tényleg nincs hova tölteni fel. Mennyi ideig próbálkoztál? Egy napot érdemes rászánni, és ha akkor se töltesz fel semmit akkor bibi van.

Jogos az előbbi hozzászólás, mert ha baromi jó az összesített arányszámod, akkor nagyobb valószínűséggel választ téged a többi torrentkliens, mert jobb a besorolásod, ( magyarra lefordítva valami olyasmi, ha lehet rád számítani mert éjjel nappal meg a seed üzemmód, és nem álsz meg 1.0 aránynál, és nem szakítasz félbe másokat, akkor ezt a programok a háttérben jegyzetelik, és minden kiküldött csomag mellé megy az ajánló levélke, hello fiúk rám lehet számítani én maradok). Ez alapján választ egy torrentkliens "kiszolgálót a bolyból" persze ebben az adatban benne van a kiszolgálási sebességed is, és ha az arányod jó de a sebességed lassú, akkor nem téged választ a többi kliens... ez kezdetben egy ördögi kör mert se az arányod nem jó se nem lehetsz gyors hiszen nem sokan kapaszkodnak hozzád... Javaslom a beállításoknál a maximális feltöltési sebességed 80 %át válaszd mert így el tudja küldeni a kliensed az ACK csomagokat is, és a feltöltési szálak számát növeld. Ha magán hálózaton vagy "zárt regisztrált" közösségben akkor nem kell 8-16 embernél többet adni egy torrentnek, de a feltöltési szálak száma lehet 32-64 szál is torrentenként, ez arra jó hogy egy embernek minél több szálon tudj adni ezzel is gyorsítva az arányt. Ha viszont olyan oldalakon is vagy mint a Piratebay és sok száz egyéb letöltő is van még rajtad kívül, akkor emeld a kapcsolatok számát 16 ról 32-64 vagy ameddiga hálózatod bírja. Ugyan ezálltal kissebb lesz egy egy ember felé a küldött adatm,ennyiség de összességében nagyon hamar tudsz arányt növelniés legközelebb ha már jó az arányod akkor megyminden minta karikacsapás. Sajnos nincs álltalános arány szám, ezt neked kell kitapasztalnod, az a szabály hogy ne terheld le a hálózatot mert az automatizmus visszaszabályoz, és akkor rossz lesz az arányod. Én soha sem használom az automatikus beállításokat mert ha visszavesz a feltöltési sebességből, akkor órák is eltelhetnek mire újra rávizsgál a sávszélességre. Nekem 4 megabit van lefele és egy felfele ezt arányban a következőképp értsd 100KB/s ami ugye 800kilobit felfele fixre állítva, és 400KB/s ami 3.2 Megabit lefele szintén fixre állítva. Ha csak pár kilobittel is emelném a 100-as számot akkor csökkenne a letöltési sebességem mert nem tudnának átmenni az ACK csomagok. Persze ez lehet hogy még nem oldja meg a helyzetedet, mert lehet hogy tényleg baj van a programoddal, de ezek örök érvényű beállítások akár Azureust használsz akár Deluge akár Bittornádó stb programot. Üdv Chris.

Sziasztok! Na sejtettem hogy elveszünk a trackerek rengetegében, csak tudjátok az a baj, hogy az itthoni Transmission ugyanazokat a torrenteket max feltöltési sebességgel seedeli! Ez a pár torrent a debian és az ubuntu torrentjei, nem szoktam egyéb torrent oldalakat használni. Amit mondtok azért is érdekes, mert elvileg az ubuntu tracker nem hiszem hogy tesz ilyen kivételt. De kipróbáltam más torrentel is, ugyanez történt, otthoni Transmission max feltöltési speed, alig bírtam netezni, szerver meg 0.40 kb /s..... úgy hogy letöltés egyáltalán nincs, ráadásul super seed-el is próbálkoztam........... Max feltöltési sebességet adtam neki, kapcsolatok száma 99, bepipáltam ezután super-seed-et is, nem sok különmbség történt.... Üdv: Masterpingvin

Ennyivel később: 13 év