Shiva72Köszi ezzel majd elszórakozok kicsit. A Google barátom már sokat segített a terminálos telepítős dolgokban, itt abból indultam ki, hogy sok fórumon írták, hogy ez a webkamera egyszerűen nem működik Linux alatt. De legközelebb akkor jobban utánajárok. Ja, és ameddig a webkamerát próbáltam telepíteni, rájöttem, hogy telepítsem a TV tunerem, szóval az már megoldódott :) Igaz akad a kép, de az nem a TVTime hibája.
Problémák az Ubuntu 9.04-el [MEGOLDVA]
Shiva72Megpróbáltam bekapcsolni a zárt drivereket, mert nem volt jobb ötletem, a rendszerrel semmi gond, begyorsult a kép, megy a 3D, de képtelen vagyok filmet nézni, mert egyszerűen nincs kép a lejátszóban. Hogyan tudom kikapcsolni a zárt drivereket és leszedni az ATI drivert? Azt írja az ATI zárt meghajtóra, hogy az eszköz másik verziója már használatban van. Gondolom akkor ez nem is aktív.
Mate91Szia! A videot lehet hogy azert nem latod, mert nem jo az xorg beallitasok. Nalam ezek vannak az xorg.conf-ban es mennek a videok es a 3D is rendesen: ... Section "Device" Identifier "aticonfig-Device[0]-0" Driver "fglrx" Option "UseFastTLS" "1" Option "TexturedVideo" "on" Option "VideoOverlay" "off" Option "OpenGLOverlay" "off" BusID "PCI:1:0:0" EndSection Itt igazabol a TexturedVideo, VideoOverlay es OpenGLOverlay beallitasok a fontosak, a tobbit nem igazan kell allitgatni. Ezen kivul javaslom probald meg vlc-vel vagy smplayer-rel lejatszani a videokat. Erdemes a kimenetet XVideo-ra allitani (pl. vlc-nel Eszkozok --> Beallitasok --> Video menupont alatt)
Mate91Ez egy file, a /etc/X11/xorg.conf az eleresi utvonala pl. igy tudod szerkeszteni: nyomsz egy ALT+F2-t, majd beirod: gksu gedit /etc/X11/xorg.conf ezutan bekeri a jelszavadat, majd a szovegszerkesztoben megkeresed azt a szekciot, ahol az ati drivert betolti: Driver "fglrx" ez ala beilleszted ezeket: Option "TexturedVideo" "on" Option "VideoOverlay" "off" Option "OpenGLOverlay" "off" elmented, majd reboot...
lacirtaKöszi, sikerült, újraindítottam, és mostmár HD filmeket is lazán lejátszik. Már csak egy gond van: amint bekapcsolok valamilyen effektet a Megjelenés menüben, onnantól kezdve szinte nem is tudok filmet nézni, mert annyira akad. Teljes képernyőben viszont megint jó. Az effektek mellett a programok is sokkal lassabban indulnak. Nem tudod, mi lehet a baj?
Úgy tűnik, most minden megfelelően működik, a videókat is lejátsza, és minden egyéb is működik. Szóval köszi a segítségeteket :)