Sziasztok! A Kubuntuban lenne olyan problémám, hog sehogyan sem működik a mikrofonom. Asus P4P800 SE alaplap integrált Soundmax hangkártyával. A lejátszás megy, csak a felvétel nem. Hangrögzítő indulásnál ezt a hibát írja: Your audio capture settings are invalid. Please correct them in the Multimedia settings. KMix-ben próbálgattam mindent állítani de nem működik sehogyan sem a mic. Köszi bármilyen ötletet.

Na elvileg már jó, csak azt nem értem miért nem szól olyan hangosan mint windowsban. Itt még rá kell adni +20 boostot...

Alsamixerrel próbáltad ? Ott lehet beállításokat végezni.

polyazoli"KMix-ben próbálgattam mindent állítani" Ez alatt azt értettem, hogy a Kubuntu alap Mixerében mindent megnéztem és a 20 millió csúszkát végigpróbáltam. :D De sikerült, csak érdekesmódon a capture csúszkát kelett tologatni a mikrofon helyett...

garferiNálam az alsamixerben a mikrofont kellet állítani és a capture csúszkát is. Érdekes volt, hogy nem a mikrofonbemenetet, hanem az IEC 958 playback AC-97 -SPSA pontra reagált a beállítás a Hangrögzítőben és nem lehetett menteni, csak a mentés másként paranccsal.

Ennyivel később: egy év

HElló! sajna nekemsem működik a mikrofonom! egy lenovo R61i-m van, ugye integrált hangkártyával....próbáltam a rend->beáll->hang esetében a hangrögzítésnél, az összeset..az ALSA-nál megszólalt egy pillanatra de roppanttul torz módon és rövid ideig, aztán kiírta, hogy "Nem sikerült létrehozni a teszt csővezetéket a(z) "gconfaudiosrc ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat" számára" HELP:)

Ennyivel később: 13 év