Üdv! Előre jelzem, nem először csinálok ilyet, simán mennie kellene, de most nem tudom mi van.. Szóval adott egy kicsit már régi Ubuntu (talán Dapper?). Nem az én gépem, valamiért nem frissítik, mindegy ez más téma.. Szok(p)ásos szitu: hiányzik a firefox java plugin. Sun Java (v.5) ubuntu csomag van (próbáltam azzal is, eredmény pontosan ugyanaz), de én a legújabbat gondoltam feltenni (aktuális Java6) a Sun-tól. java.com-ról lerántás, kézi telepítés /opt -ba, szimlinkek stb. libjavaplugin_oji.so rendesen bent van a /usr/lib/firefox/plugins -ban , de mégsem látja a nyomorult böngésző (about:plugins-nál semmi). Belinkeltem (később "babonából" be is másoltam) a /home/hülyegyerek/.mozilla/plugins -ba is, minden jogosultságot ellenőriztem, de nem akar megmukkanni. Mi a franc van? Eddig ezerszer működött ez a módszer Debian-on és régebbi Ubuntu-n is, sőt pár órával előtte ugyanezzel a módszerrel keltettem életre egy másik hasonló korú Ubuntu-n ugyanezt a legfrissebb java-t!! Tanácstalan vagyok.
Java böngészőplugin
Bár ezek a csomagok a Feisty-hez készültek, de talán Dapper alatt is működhetnek. Egy próbát talán megér...
Sikerült!!! Feltettem ezeket a csomagokat (3-at: sun java bin, sun java jre sun java plugin), de előbb ki kellett törölni a ~/.mozilla/plugins alól az előző plugint és simán megy! Köszönöm!
Annyira belfék vagyok ezzel a javatelepítéssel....de eddig mindig adtatok megoldást, így most is kérnék:D A Sun-jav nincs benne a 7.10 studioban, eddig volt a desktopban...gy az apt-get- el sem megy...Letöltöttem a a javat kézzel,de az ottani leírásból nem értek semmit:(...kis szájbarágást kérhetnék?! Kösszencs!
norbert78Ha megfelelően be vannak állítva a tárolók, kell hogy legyen. A Studio most már az általános ubuntu.com tárolókból dolgozik. Nézzed meg Synapticban, hogy minden engedélyezve van-e.
berciXcoremegnézem.
berciXcoresemmi változás...main serveren van, ha magyaron...semmi:(
norbert78Viszont a hozzáadás-eltáv.-ban van, nem is egyféle, 32biteshez is, 5-is, 6, -is. De azt írja, hogy az én gépemre ez nem telepíthető(i386), pedig eddig(desktop alatt) oké volt. Mit tegyek?
norbert78Sőt!!!...csomó dologra aezt írja: nem telepíthető, nem támogatott számítógéptipus...:(, se mplayer, se scribus, se egy-két mp3,xvid, stb..plug in:(
norbert78Neked amúgy 64bites redszered van? Ha ez a a helyzet, akkor ötletem csak annyi amit max olvastam, hogy 32 bites oprendszert futtass. A 64bit még nem teljesen támogatott mindenben.
norbert78na most lett elegem...most meg az emerald is meghalt....neki függőségei vannak...fasza! se cib bankba be nem tudok lépni, se semmi...basszák meg ezt az egészet.
berciXcore32 bites.
Jól értem, hogy 64 bites rendszerre nincs rendes java plugin? A banki programhoz kellene (CIB). Lehet róla valamit tudni, hogy közeljövőben lesz, vagy bizonytalan?