Sziasztok. Kezdő linuxos vagyok. Wmvare Workstationnal próbálgattam az Ubuntu-t, és ma úgy döntöttem megérett az idő hogy élesben is használjam a rendszert... A telepítéssel nem volt különösebb problémám. Amikor elindul a rendszer a felső panelen az óra mellett megjelenik egy !-es wincsi ikonja és hát nem igazán tudom miért van ott. Induláskor ezt az üzenetet kapom: "A hard disk is failing One or more hard disks report health problems. Click the icon to get more information." És itt a 115 Gb-s patríció mellett van még egy 4.9-es de ennek nem tudom mit lehetne csinálni... Windowsba viszont nem látja azt az 5 gb-t telepítéskor is csak 111.8 GB hely áll rendelkezésre azt írja... E probléma megoldásában kérném a segítségeteket....

Hát a felkiáltó jelre nem tudom a választ, de a másodikra, hogy a windows nem látja azt az 5GB-os partíciót(amin, ha jól értelmezem, az ubuntu van)amit említettél, arra igen a válaszom. Ez azért van tudtommal, mert nem ismeri a windows alapból az ext2, ext3, ext4 fájlrendszereket. Úgy tudom, hogy a Total Commandernek van valami pluginja, amivel lehet írni és olvasni a linuxos partíciókra, de lövésem sincs, hogy mi a neve ennek. De nem is baj, ha nem látod a linux rendszerpartícióját, így legalább nem tudsz "belekontárkodni". Bocsánatot kérek, ha egy kissé erősen fogalmaztam, de a te érdekedben teszem! De jó lenne, ha leírnád a telepítés menetét, mert úgy könnyebb segíteni. Kézi partícionálást használtál, vagy a telepítőre bíztad? Lapozófájl mérete? Bár attól szerintem ez nem történne meg. Hogy van partícionálva a merevlemez, hány darabra, milyen fájlrendszerre van formázva? Kattints a felkiáltójeles ikonra, és ott állítólag megtudod a probléma okát. Ha angolul ír, akkor a google translate segít lefordítani. Igaz, kicsit zagyva, amit ad, de ez is segítség!

szia! a figyelmeztetés kb. azt jelenti, hogy szerinte döglődik a winchestered. mi a két partíció neve az Ubuntu alatt? A 111,8 az Ubuntu alatt az nem GB lesz, hanem GiB. És miért a 7.04-et raktad fel? ez 2,5 éves rendszer, már majd' 1 éve nincs rá semmilyen támogatás. Az Ubuntu számozása a következők szerint történik: 7.04>2007. áprilisban jelent meg 9.04>2009. áprilisban jelent meg, jelenleg ez a legfrissebb. A normál kiadások támogatási ideje 1,5 év, az LTS (Long Term Supported) pedig desktop kiadásra 3, szerver kiadásra 5 év. Töltsd le a 9.04-et, és telepítsd azt!

Hát igen! Ha döglődik a merevlemez, akkor qva gyorsan adatmentés!!! Szerelj be egy másik merevlemezt, próbáld ki azzal a gépet. Ez a jel meg van live cd alatt is?

• Pali válaszolt erre.

kukimukiSikerült időközben megoldanom a problémát... Felment az Ubuntu 9.04-es, elírtam:) Igen a wincsimnek is van valami baja de már ilyen 1.5 éve... De valószínűleg a lemeznek is baja volt amivel csináltam mert másodszor valami miatt megállt és nem reagált, felraktam egy másik lemezre azzal szépen felment... most is arról írok.. Köszönöm azért a segítséget:)

Ennyivel később: 20 nap

Hellló mindenki! Tudom, h ez nem kifejezetten idevág, de bízom benne , h tudtok segíteni. Pár napja telepítettem az ubuntu 9.4et. 2wincsi van a gépemen , az egyiket leformáztam és particonáltam(120g= 10g az ubuntunak + 110g saját) , a másikon csak média anyag van, szóval nincs rajta windows stb. A gondom pedig az , h erre a 110gigásra nem enged írni, mondván , h csak "root"-ként lehet rá, bejelentkeztem rootként ,de nem tudom, h hol lehet megadni a jogokat. Ha vkinek van vmi jó ötlete ,h ezt , h lehetne orvosolni, annak fizetek egy sört:) Előre is köszi a segítséget! üdv , Ádi

Ennyivel később: 13 év