imittoAzt azért nem hiszem, hogy meg kellene tartanod a Windows-t. Az a baj, hogy semmit sem adtál meg igazából arról, hogy például router mögött vagy-e, ugyanis, ha passziv módban vagy akkor lehet, hogy ez lesz a probléma a feltöltési sebességgel.(A MS. OS-eknél egy kicsit más a routerekkel való kommunikáció mint a Linux-ban.) Ezt legegyszerűbben úgy tudod leellenőrizni, hogy fellépsz az adott torrent-site-ra és az általad seedelt torrentnél, megnézed a kapcsolatok fülnél, hogy milyen módban vagy. Ha azt írja oldal, hogy "passzív" akkor, a routeredben portforwarding-olni kell, egy portot ahol a ki-bejövő kapcsolatot meghatározod. Vigyázz mert ebben az esetben fixre kel tenned a Vuze-ban is ugyanezt a portot, bár én nem használom a Vuze-t és nem igazán ismerem, de az általános, hogy a különböző kliensek minden egyes indításkor másik porton kezdenek el kommunikálni, hacsak te nem állítod be a portot fix-re.
Azután az is egy jó kérdés, hogy milyen hálózatban vagy, mert pld a UPC még mind a mai napig korlátozza a P2P alapú kapcsolatokat, annak ellenére, hogy már ombudsmani "dorgálásban" is részesült a cég. Próbáld meg elindítani a programot terminálból, hátha dob valami hibaüzenetet, akkor már valószínűsítem, hogy nálam sokkal okosabb emberek is hozzá tudnak szólni. De talán az lenne a legjobb, ha megpróbálnál egy másik klienst, akár az alapértelmezett Transmissiont is. Én azt használom már nagyon régóta és semmi gondom vele. (illetve egyszer volt, - az 1.71-es verziónál -de akkor szinte mindenkinek, amit napokon belül javítottak is a fejlesztői.) Grafikus felületű, úgyhogy viszonylag könnyű beállítani. A legújabb verzió az 1.74-es ami csak pár napos ugyan, de nálam stimmel minden. Letölteni a legújabb verziót innen tudod:
http://www.getdeb.net/search.php?keywords=Transmission
vagy innen:
https://launchpad.net/~transmissionbt/+archive/ppa
bár ott még csak az 1.73-a szerepel, de azzal sincs semmi gond. ugyan úgy a szoftverforrások közé kell felvenni a tárolót, később frissülni fog ott is 1.74-re.
De elvileg, ha nem törölted le, akkor alapértelmezetten ott kell lennie egy korábbi verziónak a gépeden. Az is tökéletesen működik. Amit nem igazán javaslok az a Deluge.
Hát nagy hirtelen ennyi jutott az eszembe. Szóval jelenleg sötétben tapogatózunk.