DcNdrewHolott a teremtés egymás között keveredő fajtákról beszél.
Egyrészt jól esne a forráshivatkozás, másrészt fajta != faj ott se. Harmadrészt "tudósok" tömege nem jut tovább a nyavalyás teremtéstörténetnél, és minden idióta cáfolatos házidolgozatát aköré akarja építeni úgy, hogy a legutolsó, amit figyelembe venne, épp a kutatók bibliaértelmezése, akik igyekeznek teljes anyag szövegösszefüggéseire tekintettel rendszerezni a benne foglaltakat. (érdemes hátul is kinyitni a Bibliát, elolvasni a legutolsó néhány mondatát. Beljebb valahol ennél konkrétabban is, többféleképpen figyelmeztet, hogy a könyvgyűjteménynek egészében van értelme. Nem kötelező megfogadni a jótanácsot, én se nagyon teszem, de szokott eszembe jutni.)
Kétfejű, szőrös gyerek mint Isten akarata... Hát, úgy gondolom, semmiképpen se valami nagy, mohó gémerről beszélünk, aki minden kis marhaságba bele akar ugatni... Ha csak a Bibliára épülő vallások egy részét átnézegeti az ember, láthatja, hogy erre is van megfejtés bőven. Akik hivatásszerűen, teamben kutatják, arra hajlanak, hogy sok, ici-pici, régi-régi vagy akár tegnapi kis bűn összeadódása eredményezhet hosszú távon mondjuk ronda mutációkat. Közvetlen, racionális úton, tehát egy-két régi, majdnem-vérfertőzés, káros behatások (akár a régi nincstelenség, akár a mai szmog ugye), no meg vakvéletlen útján. A kevésbé racionálisnak tűnő oldala pedig annyi, hogy az első bűnbeeséskor (valamiért, de miért?) úgy gondolta, az ember maga nem szent (tiszta) már, a maga útját akarja járni, nem kér az áldásból. Azért az még elméletben se elfogadható, hogy a legfőbb jó ilyen beavatkozós mókákkal ütné el az időt... Akkor minek hívnánk így? Ha találkozol egy ismeretlennel (akár egy ilyen terapeuta beütéses chatbottal), és a beszélgetés mellett döntesz, ritkán van olyan, hogy ne érdekelne, milyen a másik. Ha csak kapsz egy téves hívást, és az illető mutat némi hajlandóságot a kommunikációra, rögtön születik valami, amihez nagyon kell a pozitív közreműködésed. Ennek mintájára éppen a Teremtőként elhíresült személlyel is lehet ismerkedni, pont úgy tartják, hogy földi munkatársai segítségével összeállított egy könyvet, aminél jobb nem kell arra a célra, hogy tudj róla egy s mást. Utána te döntesz, de legalább nem mész senkinek azzal, hogy Isten focizik velünk, és mi vagyunk a labda. Egy apt-get install gnomesword a porallergiások barátja:)
Viszont mielőtt nagyon félreértenél: én vagyok az, aki a legjobban hanyagolja a keresztény cuccokat. Vagy legalábbis én is ott tartok, hogy mindig van sürgősebb, fontosabb. Mindössze van fogalmam róla, mennyire frankó olvasmány. Csak kapni tudsz tőle, minimum elgondolkodtató. Megúszásnak pedig mindig ott a net, találsz kismillió megmondást és egyházpropagandát, sok igényesebb irományt vershivatkozásokkal meg minden (ahol a szövegkörnyezetet is nagyon ajánlott kideríteni), és jó adag marhaságot is, amit nem illik lobogtatni, amikor begerjedsz az Isten szó láttán... :) Ha begyűlik egy adag kérdés, hogy mégis mit ír erről a jó öreg Biblia, akkor úgyis teletolja az arcot a google a lehetséges válaszok tömegeivel. Amiket egyéni megítélés alapján el lehet helyezni a jó <=> rossz, vagy igaz <=> hamis skálán valahol.
Valamiért ilyen kis tabu téma ez a bibliásdi is. Mi meg mind-mind full idióták, valahol a szándékainkkal összhangban. Köbö így tudom röviden összefoglalni.