Sziasztok! Szerettem volna Kubuntuban kiprólni ezeket a desktop csodákat, de sajnos egyiket sem tudtam működésre bírni. ATI x1950 PRO, 512 MB glxinfo -> 3D rendering: Yes Játékok tökéletesen futnak. Screenlets: http://www.screenlets.org Innen feltettem minden hiba nélkül, de indításnál csak "homokóra" majd utána semmi. Ubuntun simán elindul. Beryl: Forrás: http://ubuntu.hu/konyvlap/beryl-telepitese-ubuntu-7-04-re Synapticból rendesen felmegy, majd "ALT+F2 -> beryl_manager" (mert menüből ikonnan nem indul el, megint csak homokóra és utána semmi) Elindul, ikonja óra melett. Nem lehet kiválasztani a berylt ablakkezelőnek, mert ha megteszem akkor utána azonnal visszavált simára. Compiz: Synapticból szintén rendesen felmegy, még ikont sem találok hozzá. "ALT+F2 -> compiz" majd nagy büdös semmi, még homokóra sem. Egyszerre nem indítottam el őket soha. Egyedül nem akarnak indulni. Ezek mind csak Ubuntuval mennének vagy mi a bajuk?
Beryl, Compiz, Screenlets nem működik (KDE, ATI)
Hát a compizt én se tudtam működésre bírni. A beryl viszont elsőnek ment rendesen, csak 4 helyett 20 asztallal, amit nem tudtam sehogyse 4re állítani, pedig a Simple Beryl Settings Managerben annyira volt állítva, és ha megpróbáltam még kevesebbre állítani, akkor csak a tálcán a desktop képét nyomta össze akkorára, hogy még az asztal sorszáma se fért bele...., de ha viszont a sima asztal beállításánál húztam a munkaasztalok számát 1 nél magasabbra, akkor kaptam 20* annyi asztalt, mint amire ott állítottam. Most meg hogy újraraktam a berylt, jobb esetben csak az alsó fele tűnik el a K menünek, és az egyszerű settings managerben nem lehet a továbbra kattintani, hogy beállítsam az asztalok számát....
Compizt alap debianra csinálták a beryl kimondottan ubura. Compizt is lehet használni mert debian alapu a ubi de az nekem is rossz volt a 7.04-en
Nekem Gnome alatt a compiz szépen megy, az adminisztrálásához érdemes felpakolni a gnome-compiz-manager csomagot is. Ennek hatására a 'Rendszer->Beállítások' alatt megjelenik egy 'GL Desktop' fül, aminek a segítségével szépen lehet konfigurálgatni. A screenlets is simán működik, de ha a compiz nincs bekapcsolva (pl. többképernyős üzemmód miatt), akkor fekete háttérrel jelenik meg, amit az xcompmgr futtatásával lehet megoldani (akárcsak kxdockerhez). Ezt képernyőnként kell elindítani (Alt+F2 - xcompmgr). KDE alatt nem próbáltam ki ezeket, de egy hátha. Egyébként: DELL D520 laptop; Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03); driver: i810. PS: a gnome-compiz-manager-t talán érdemes a 7.10-es alá is felpakolni, mert ott, bár alapból benne van a compiz, csak elég primitív konfigurálási lehetőségei vannak (Rendszer->Beállítás->Téma alatt): kikapcs/bekapcs alap/bekapcs profi. Viszont lehet, hogy bekavar. Sokat nem játszottam még vele.
Sziasztok! Én is elérkeztem ahhoz a ponthoz hogy szeretném belőni a videókártyát Ubuntu alá (Gnome ablakkezelős). Persze nekem is x1950-em van amihez elvileg nincs is driver, de ok több helyen is olvastam hogy meg lehet oldani, hogy menjen. Mielőtt árhogyan is elkezdenék próbálkozni meg szeretném kérdezni, hogy származik abból bármiféle hátrányom, ha VMware virtuális meghajtón futtatom? Mert igy az eszközkezelőm azt írja hogy: no proprietary frivers are in use on this system. Abszolút nem ismeri fel a videókártyámat, és igazából legelőször azt szeretném tudni hogy érdemes e probálkozni VMware-el.