matador Üdv! Feltelepítettem egy ubuntu szervert, aztán egy gnomot. Az lenne a kérdés, hogy lehetséges-e hogy grafikus felület nélkül induljon a linux, csak szükség esetén kézzel indítsam a gnomot. Előre is kösz
xtrz sudo su [password]: /etc/init.d/gdm stop ha szükség van rá /etc/init.d/gdm start javaslat: xfce-t tegyél fel. apt-get install xfce4
xtrz JohnnyRedOtt a login után (parancssoros módban) sudo su [password]: startx elindul leállítani meg szerintem /etc/init.d/xdm stop bár nem biztos
bmarky xtrzSziasztok! Megpróbáltam, de sajnos nem működött, valaki megsegítene azzal hogy megnézi nekem, hogyan bírhatnám működésre (vagyis hogy kapcsolhatnám ki....)? Előre is köszönöm!!! Üdv
Phace Hi! Így is meg lehet oldani az automatizálást: gksu nano /etc/rc.local -ba beírod az exit 0 elé: /etc/init.d/gdm stop ,aztán boot után nem fog grafikus felülettel indulni... Ha meg vissza akarod kapcsolni, akkor értelemszerűen a terminálba beírod: sudo /etc/init.d/gdm start
[törölve] bmarkyHa konzol terminálban vagyok, én sem tudom indítani közvetlenül a grafikus felületet. Hiába mondom neki, hogy startkde vagy startgnome. Azt írja, hogy kéne neki az X is. Ezután kiadom, hogy startx és indul a KDE. Próba szerencse.
gytoth Ugyan nem láttam még Ubuntu szervert, de feltételezem, hogy a többi disztróhoz hasonlóan az /etc/inittab-ban kiválasztható olyan futtatási szint, amelyik nem indít X-et. Üdv: Gyula