Hétvégén felpakoltam a gépre a hivatalos ATI drivert (780G integrált HD3200 mellé van egy HD3470 -is.), leszedtem az AMD oldaláról és a hogyan.org -on található leírás alapján feltettem, minden komplikáció nélkül fel is ment. Azóta van full hardveres 3D gyorsításom is minden efekt is megy szépen.
Viszont ujraindítás után hangosabb lett a gép, a driver felpakolás után valamiért a panelről eltüntek a hőmérséklet és frekvencia érzékelők. Se baj újra kiraktam őket. A meglepi h, ezután a cpufreq nem volt hajlandó változtatni a frekvenciát. Hát gondoltam akkor a powernowd -t teszem fel. És láss csodát az most meg jó lett, ééésss!!!!! 5C -al hűvösebb a proci mint ATI driver előtt sima netezésnél végre nem hallom a proci hűtőt, hogy süvítene 55-60 ról 50-55 re változott használat melett. Kicsit értetlenül állok előtte de a változás ez irányban pozitív, ami problem hogy a frekvencia váltások lustábban történnek, nem lefelé hanem felfelé. 500MHz ról újjra észhez tér a randszer az néha szaggatós a 3D efektek alatt pölö. Netezésnél egy másik oldal megnyitása esetén meg se röccen és megy tovább 500MHz -n. cpufreq -val simán megemelte 1GHz -re. Majd utánna nézek ha lesz időm hogy hogyan és hol lehet a reakció idején változtatni kicsit. Egy full flash -es oldal esetén meglehetősen kevés az az 500MHz.
Majd el felejtettem : Conky
Pénteken munkahelyen küzdöttem vele kicsit és találtam is egy változót ami ki tudja írni a proci vcore feszültséget. Otthon azzal szembesültem hogy ezek a szenzorok még nem támogatottak örüljek a Proci hőfoknak a vinyó hőfoknak... :o) Végülis jobb mint a semmi. Pedig a 780 -as Chip meg a procim sem mai design, már 1 évesek is elmúltak, létezik már 785 -s Chip is... RM-70 -es proci sem újjdonság :o(