Felraktam a Gutsy-t. Ahhoz képest, hogy béta, korrektül működik. Mégis van 3 dolog amivel nem tudok zöldágra vergődni, kérlek segítsetek! - Huawei 220-as modemet csatlakoztatom, és hol látrehozza a /dev/ttyUSB0 eszközt, hol nem. Mi a gond? - A Desktop Search (Strigi)kiválóan működik. 2,5Gbyte adatomból kigyűjtött magának 1Gbyte-ot. Ki szeretném kapcsolni! Hol tudom megtenni? - A Kontact kezelése alá nem tudom bevinni az OpenSync-et és a Basket alkalmazást. Hogyan kellene megoldani, hiszen amikor próbafrissítést végeztem Feisty alól, gyönyörűen ment. Új telepítésnél nem jelenik meg a Kontact bal oldalsávjában!
Gutsy segítség
Hali! Én is upgradeltem Gutry-ra, hogy segíteni tudjak a közösségnek azzal, hogy bejelentem a hibáimat. Tehát nem friss telepítés, hanem upgrade volt kb két hete, eddig hagytam is a hibákat, mondván majd egy frissítéskor javulnak, de ezek szerint máshol lehet a baj. (nálam) A következő problémák mégis a frissítés után következtek be: 1) a frissítés befejezésekor kiírta, hogy a microcode.ctl 128 hibakóddal leállt. Ezt mindig kiírja a telepítek fel valamit, vagy amikor frissít a rendszer. Másnál is hallottam ilyesmit, de nemtudom hol. 2) nem tudom mikor frissült a kernel 2.6.22-14-generic-re, sajnos nem figyeltem, de azóta megváltozott a grub bejegyzésem ubuntu gutsy (development branch) ... valamiről Gutsy 7.10-re és 2.6.22-14-generic-re. Mivel nem figyeltem továbbra is a development branch-sort indítottam aminél viszont még a 2.6.22-12-es kernelt használja. A probléma az, hogy ha a Gutsy 7.10 2.6.22-14-generic el indítom a rendszert a VGA-m (NV 7300GT) korlátozott módban indul. Elég hülye felbontásban belépek, és a korlátozott meghajtóknál az van, hogy nincs bekapcsolva, de nem is tudom. Restart, és amikor egy ablak szól, hogy korlátozott módban indul a VGA-m (otthon megnézem pontosan mit ír ki) ott van egy beállítási lehetőség amivel szintén nem értem el semmit. Valamint a Bluetoot-h sem megy mostmár. Ezt megnézem részletesebben, hogy miért. Szóval nemtudom, hogy ezek bejelenteni való hibák vagy sem, de ide gyűjtöttem, hátha megoldjuk. Vagy ha valamit megoldok, megírom ide hátha másnak is ilyen problémája van.
Hali! telepitsd fel ezt a progit, utana hibatlanul fog mukodni a 3G/HSDPA modemed! vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux_1.0_gutsy_i386.deb Nekem igy mukszik hibatlanul. By_solaris01
ubi_hunA bluetooth nekem sem megy, de ahogy haladunk a végleges változat felé, egyre több dolog nem megy, most az umtsmon makacsolta meg magát. Ez friss telepítés, daily-live 2007.10.16-i, asszem, ez már véglegesnek tekinthető. Mivel bluetooth-os az egerem, a pda-m, a mobilom, netezésre gyakran hsdpa-t használok, ahogy ezt elküldöm, rakom vissza a Feistyt. Egyébként a bluetooth gond az opensuse 10.3 és a mandriva 2008.0-nál is ugyanaz, gnome 2.20 használatával, egyedül a Kubuntu 7.10 beta alatt ment, amíg live rendszeren használtam, feltelepítés után ott sem.
ubi_hunSzia Nekem is gond volt a videókártyával(gforce 7300 Gt)....de mostmár jó... Nem vágom, hogy mitől nemtudja a kártyákat zökkenőmentesen kezelni... Megnéztem a sudo nvidia-settings-et... ott is csak 2 közül lehet választani 320 X**** meg 640X **** . A Linux menüjében is hasonló értékek voltak:D Aztán felraktam egy drivert, majd kijelentkeztem és feladott egy képernyőt ahol a grafikus csökkentett módról papolt..+ lehetet állítani. Elékeztem állítgatni ,de valamiért nem lett jobb hiába mentem az Nvidia 7 seria driverre ugyan olyan gázos maradt a felbontás.. Aztán megnéztem ugyan abban a menüben a monitort is . Az plug and play-en volt és ez volt a baj. fogtam és az általános monitorok menünél kiválasztottam az "áltanálos 1024-et" és így már van 3d, normális felbontás választék. Viszont nemtom behozni a compiz-fusion menüéjét....DE elfogadja a Rendszer--> megjelenés-->vizuális effektek-->Extra kiválasztást. Ha a terminálba beírom ,hogy compiz ezt írja ki:Checking for Xgl: not present. Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 10de:02e2 (rev a2) (prog-if 00 [VGA]) Checking for texture_from_pixmap: present. Checking for non power of two support: present. Checking for Composite extension: present. Comparing resolution (1024x768) to maximum 3D texture size (4096): Passed. Checking for nVidia: present. Checking for FBConfig: present. Checking for Xgl: not present. Starting gtk-window-decorator /usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format GConf backend: There is an unsupported value at path /apps/compiz/plugins/wobbly/screen0/options/spring_k. Settings from this path won't be read. Try to remove that value so that operation can continue properly. Compiz menüt nemtom hogyan lehet behozni és a jobb felső sarokban sincs kirakva az ikonja..ahogy anno a berylnek kivolt.
Hali! Most teszem éppen fel a gusty-t , az lenne a kérdésem, hogy telepítés közbe előjött egy olyan h APT ellenőrzés , tükörmittoménmik letöltése, nah itt 6 percet állt a telepítés, ez mitől van? én hibám vagy nem tudom! Más : hol tudom megnézni hogy hány fokos mondjuk a vinyó?
üdv, 7.04 alatt akármennyire is izzadtam, nem sikerült a BELKIN PCMCI WLAN kártyát beizzítani. Most, hogy upgade-eltem 7.10-re egyből látszik a kártya, van végre WPA2, látszik az otthoni hálózat (81% térerőt ír ki) amihez elvileg csatlakozik is (látszik a desktopon is meg a kártyán is) aztán ennyi. Böngésző már nem látja a netet, SKYPE idönként van idönként nincs (online kapcsolatok látszódnak SkypeOuttal tudtam hívni)... Ha elindítom a böngészőt egyből kériu a WLAN jelszót aztán újra és újra. Mit lehet itt tenni? szota
szotaNo időközben sikerült elindítani és néhány napig ment is. Aztán az SMC router lefagyott és újraindítottam a routert.Gondoltam, bontja a kapcsolatot aztán ha látja a routert akkor újra felépül a kapcsolat (mint a windowsban) Ám azóta nincs semmi. :( Kezdetben csak annyit írt ki, hogy bontva a kapcsolat, de akárhogyan próbáltam csatlakozni nem ment. Időnként a tulajdonság fülre kattintva kiírja, hogy a felület nem található.A hardver eszközök között látom a kártyát, a windows Wireles eszköz látja a kártyát.... Roppant dühös vagyok, mert WINDOWShoz visszatérve simán megy a wlan szota