Sziasztok! Kb egy hete használom a Kubuntu-t, sikerült beállítanom az ADSL kapcsolatot is,de valamiért pár perc után automatikusan megáll az Internet és ilyenkr mindig újra kell indítani. :S Konzolban a plog után ez a hibaüzenet: tibi@tibi:~$ plog Oct 7 18:18:59 tibi pppd[8002]: Connect time 2.5 minutes. Oct 7 18:18:59 tibi pppd[8002]: Sent 59 bytes, received 0 bytes. Oct 7 18:19:03 tibi pppd[8104]: No response to 4 echo-requests Oct 7 18:19:03 tibi pppd[8104]: Serial link appears to be disconnected. Oct 7 18:19:03 tibi pppd[8104]: Connect time 2.5 minutes. Oct 7 18:19:03 tibi pppd[8104]: Sent 2717 bytes, received 2278 bytes. Oct 7 18:19:04 tibi pppd[8071]: Connection terminated. Oct 7 18:19:05 tibi pppd[8071]: Modem hangup Oct 7 18:19:05 tibi pppd[8002]: Connection terminated. Oct 7 18:19:05 tibi pppd[8002]: Modem hangup Valamit nem jól csináltam...?
Hálózati probléma
Hat, pl.: azt nem jol csinaltad, hogy itt a forumban 3szor hoztad letre a temat :-D
Sziasztok! Eddig mindenféle Microsoft oprendszert használtam. Nemrég felraktam a Mandriva linuxot, de különböző problémák miatt leszedtem, és felraktam az egyik újság DVD mellékletéről a Kubuntu 7.04-et. Virtual Box alatt jól ment a telepítés, azonban valódi partícióra telepítés közben nem tud felmenni a netre, és emiatt hiányosan települ fel, és természetesen nete sem kezel. Internetkapcsolatom telefonos ADSL, felhasználói nevet és jelszót igényel, de ezt a Linux sehol nem kérdezi. Mandriva alatt egy pppoe nevű rpm csomag segítségével tutam kapcsolatot létesíteni, de Ubuntu alatt ezt nyilván nem tudom használni. Légyszi segítsetek!
karesz4613Pedig van pppoe és nem is kell telepíteni. :) sudo pppoeconf
DcNdrewKöszönöm, időközben találtam leírást is hozzá itt az oldalon, és sikerült is mindent beállítani.
karesz4613És hogyan csináltad mert én is ilyesmi gondokkal szenvedek. t-onlenos netem van és angol a rendszer de nmet ok netkapcsolatot létesiteni mer ful kezdö vok és nme tok angolul és nme tudk netet igy beállitain valkmi tudna segiteni??
karesz4613de hol?
laszlo1991Szervusz, úgy csináltam, hogy beindult a Live CD (Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon) utána Alt+F2, gnome-terminal, aztán a konzolba beírtam, hogy sudo pppoeconf, ezen belül kérdez egy csomó mindent, asszem először a kapcsolat nevét, arra beírtam, hogy t-online. Aztán a felhasználói nevet kérdi. Itt egy kicsit trükközni kellett, mert magyar billentyűzetem van, de a Live CD csak az angolt tudja, úgyhogy nem tudtam kukacot írni, úgy kellett beilleszteni egy szövegrészből. Szal beírom, hogy felhasznalonev@t-online.hu. Ezután kérdzi a t-online-os netes jelszót. Utána mindenfélét kérdez, de azokra mindre yes-t meg OK-t nyomtam. Ezután már a Firefoxban bejött a startlap. Ekkor kattintottam az asztalon az Install-ra, és rendben feltelepült. Azóta nincs vele gond, minden bekapcsolás után automatikusan kapcsolatot létesít. A profi linuxosoknak: nem okostojáskodni akarok, csak próbálok segíteni valakinek... nekem így működött a dolog. Sok sikert!