dorrencsÚjabb fejlemény! Lehúztam a két vinyót a gépről és beraktam egy bad sectoros, szintén Samsung 200Gb-osat egyedül. Szó nélkül felment és el is indult... Na ez miért van? A spéci vizuális effektek nem működnek :-( Próbáltam engedélyezni a zárt meghajtókat, de valami hibaüzenettel elküldött a csába.

sziasztok, én csak kipróbálom az ubuntut, xp-alatt és VMWARE-n futtatom. mikor végzett a install csinált egy root felhasználót és én nem tudom mi a jelszó hozzá? valaki tudja mit csináltam rosszul? be kéne tudnom jelentkezni mint rendszergezda is nem ?

kovcorpCsak a felhasználok és csoportokban kell be állítani egy másik jelszót. Végül a bejelentkező képernyőben kell engedélyezni a rendszergazdaként belépést a bejelentkezőképernyőn.

kovcorpa többi distroval ellentétben az ubuntuban NINCS root felhasználó (nem lehet ezzel a névvel belépni), így telepítéskor nem írhatja, hogy "add meg a root felhasználó jelszavát". telepítéskor létrehoztál egy fiókot és amit megadtál felhasználónevet és jelszót azzal tudsz belépni, aki történetesen a root jogokkal rendelkező felhasználó. amikor adminisztrátori feladatokat akarsz csinálni ennek a felhasználónak a jelszavát kéri a rendszer és amint végzett a feladattal megint normál felhasználó leszel.

hey, telepíteni szerettem volna az ubuntut 7.10-et. beraktam a cd-t, bootolt, rányomtam az ubuntu indítására (livecd).. namost.. feljött a loadképernyő, ment a bar, majd amikor betöltötte volna a desktopot.. szóval megjelent a kurzor, majd elünt az egész kép, monitor készenlétbe kapcsolt.. mintha nem menne a a gép ugye. megpróbáltam a csökkentett módot is, azzal is ugyanez. megjelenik a fekte képernyő, látom a ehér egérkurzort és akkor a monitor kikapcsol. a gépen van egy xp, az tökéeltesen működik tehát nem hiszem hogy a gépnek bármi hibája is lenne. a monitor bevan dugva normálisan. többször próbáltam a cd-ről való bootolást, mindig ugyanezt kaptam. nem hiszem hogy a videókártya miatt lenne.. :o mi a probléma? :o

• dila válaszolt erre.

Lord255Hali!Itt dila Sajnos ua. a problémám mint Lord255-nek.!Nekem is amikor be kellett volna jönnie a desktopnak le kapcsolt a monitor készenlétbe,a gépet látom hogy dolgozik csak valamiért nem reagál a monitorom.Próbálkoztam a képernyő felbontást kisebbre állítani,de semmi.Most 1280*1024/ 60 Hz-re van állítva.Kérlek segítsetek,vagy itt vagy e-mail-emre küldjetek választ.Előre is köszi.

dilana. képzeld el hogy énis állitgattam a felbontást.. de ezt montamis.. :D amúgy.. azóta felraktam.. tudod hogy?:D van egy sima cd-író a gépbe, meg van egy dvdíró is. a cdíróba rakva a cd-t és arról bootolva kapcsolt ki a monitor.. ma reggel betettem a dvdíróba és onnét bebootolt és maradt a kép is. :D így tudtam felrakni.. ha van két cd olvasód akkor próbáld ki a másikba is.

Sziasztok! Nekem a notimon nem működik a hűtőventillátor. Több nap után vettem észre. A másik partición az XP kezeli, ki-be kapcsol időnként. Más nem tapasztalt ilyet? Dell Latitude L400

Hi! ASUS ATI X1600PRO videókártyám van és az Ubuntu 7.10 betöltés közben kiírja, hogy a grafikus vezérlő 6x nem indult el, kattintsak az OK-ra és 2 perc múlva újrapróbálja, de hiába, akkor is ezt írja. Mi lehet a gond? Mit tegyek? A 7.04 rendesen futott. Légyszi segítsetek! Előre is nagyon köszönöm!

DiggerÚgy látom az előzőleg írt hibám másnak is feltünt, bejelentették és regisztrálták is. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.22/+bug/127772 Vajon mi a sorsa egy ilyen hibabejelentésnek. Mikor lehet számítani a megoldásra?

sziasztok! cd-ről indítottam az Ubuntu-t. a fejléc és rajta a betűk kb. 10-szeres nagyságúak, mint kellene. ezen a beállításoknál a betűméret megváltoztatása sem segít. integrált intel 945 gm vga videokártya van a laptopban, aminek a típusa toshiba satellite a100-811 (az effektek nagyon szépen működnek). nagyon tetszik az ubuntu, sajnálnám, ha emiatt nem tudnám használni. tapasztalt bárki ilyesmit? mit lehetne tenni?

vstrykerHello! Nem írtad, hogy régi monitorod van-e? Ugyanis amikor a telepítő elindít egy grafikus rendszert, a videókártya (a nagyobb teljesítményűek) olyan frissítési frekibe kapcsol, ahol a monitor kiakad. Ha ez a helyzet, a telepítés idejére rakj fel egy modernebb monitort!

dorrencsHello! Próbáld meg, hogy nem live cd-ről telepítesz, hanem alternate install cd-t használsz. Stabilabb! Amúgy is hozzá kell szokni a karakteres felülethez. :-)

Üdv! Nagyon megjött a kedvem a linuxhoz, és az ubuntut néztem ki magamnak. Sajnos nem sikerült elsőre, de hátha tudtuk segiteni. Tehát bebootoltam róla, bejött magyarul a képernyő, ahol volt sok lehetőség. Én a legfölsőn hagytam,el is indult, bejött az ubuntu töltése, szép kép volt :). Aztán meg ilyen zöld csikok, meg villogás, és semmi, a cd töltött még, aztán abbahagyta, volt h változtak az "ábrák", de semmit nem lehetett kivenni, a cd is abbahagyta és nem lett semmi uj. Majd kikapcsoltam és windows vissza. Mi lehet a gond?

da7777valószínűleg az "ábrák" azt jelentik, hogy valamiért nem sikerült elindítania a grafikus felületet. Milyen gépet használsz? Egészen pontosan melyik résznél akadt el a rendszer, a bootolásnál, vagy a telepítésnél? Ja, s a 7.10et próbáltad telepíteni? :-)

shiverIgen, legujabb, innen szedtem, 7.10. Bejött az a képernyő még amikor megy az a csik (mint winnél is), azután az kicsit elromlott a kép, majd utána jöttek zöld csikok. Rendes, asztali. intel 3ghz, 1gm ram, nvidia 6800. Mandrin, vagy mi a neve :D szóval azt bebootolta, de maradnék az ubuntu mellett ha sikerülne.

Sziasztok, nekem olyan gondom lenne hogy nincs start opció a cd-ről inditáskor. a szoftverbázisról töltöttem le, ott azt írta hogy van cd-ről inditási lehetőség. mi lehet a gond? Kösz előre is...

Hali az a gondom, hogy fel van telepítve a 7.10 egy hdd-re amin csak ez van és a swap, van még egy hdd amin win xp-van ntfs-el, ezt nem látja nem is lehet mountolni? de míért, kedésnek nem lett megadva egy alap felhasználó, lehet, hogy ez a baj? THX

Sziasztok, ubuntuból van 7.10 live cd? mert letöltöttem 2 helyről is és induláskor csak telepitési opciók jelennek meg, cd-ről való inditás nem... :( Heelp