Egy kis segítséget kérnék a Brasero programmal kapcsolatosan, ami nem is biztos, hogy szoftveres probléma. Nem tudom előfordult-e már valakinél ez a fajta gond. Ez az amúgy tökéletesen megfeleő kis program rendszeresen produkál olyat, hogy újraírható CD ill. DVD törlését követően befagyasztja a lemez kiadását. A meghajtó kis led-je folyamatosan világít, és nem lehet kivenni a lemezt belőle, bármit nyomkodok is. Egyszer írható lemezzel ilyen gond sohasem volt, mindig újraírhatóval és csak törlés után. Már több lemezt is próbáltam, minden esetben ez történt.
Brasero-probléma
Szia! Segíteni sajnos nem tudok, én csak használom az Ubit. Szerintem a K3B-vel jobban jársz, mint cd író prg. Nálam az sem mindíg nyitja ki a cd fiókot.Hogy miért, ne kérdezd! Engem példáusl a nero-nál is zavart a kinyíló fiók, le is tiltottam. De itt még nem kisérleteztem vele. Attila
sulfurA K3B-s ötletet köszönöm szépen, kipróbáltam ls tökéletesen működik. A Brasero-val van valami probléma.
rollreichA Brasero nálam is érdekes dolgokat produkált, azóta GnomeBaker-t használok.
ricsi-pontazA Brasero egy érdekes progi, tök jó lenne csak nem az. 10 dvd-t tönkretettem már mire kivágtam a francba és k3b-t telepítettem. az megy. miért brasero az alap cd író ubuntun?
Az előfordulhat, hogy a Brasero úgy tönkrevágja írási hibával a lemezt, hogy utánna nem lehet csatolni?
Helyesbítek, a kérdésem így hangzik: Létezik-e az, hogy a Brasero olyan írási hibát produkál a DVD-RW lemezzel, hogy az teljesen tönkre megy(nem csatolható)?
kukimukiÜdv. Büntetőjogi felelősségem teljes tudatával merem kijelenteni, hogy igen ! Legalábbis nekem tud ilyet produkálni, akkor már helyes a válaszom. Jelenleg Jaunty-m van, Intrepid alatt nem volt ilyen bajom, bár a Brasero ott is egyénieskedett, sipákolt hogy nem sikerült az írás, - de a lemez meg jól volt megírva ! Meg ott hagyta az írási sebességet beállítani, Jaunty-n már azt se hagyja, hibaüzenetet itt is dobál, viszont érdekes módon a megírt lemez meg szintén jó. ( Az, hogy a hibaüzenet miatt az idegbajt hozza rám, nyilván része az " üzleti kockázatnak " - mert ugye használhatnék Windows-t is,csak nem akarok ) Más a helyzet a törléssel, kénye-kedve szerint vagy töröl, vagy nem, ami még a kisebbik baj lenne - de egy ilyen félresikerült törlés után még a Gnomebakerrel, vagy az Xfburn-el se tudom a lemezt törölni, jön a felirat : Helyezzek be lemezt, vagy a: a média nem csatolható. Én káromkodok, lemez a kukába... Három lemez után feladtam, jelenleg a Gnomebaker-al "elvagyok", a K3b-t nem próbáltam, mert Gnome-om van, és felrántja magával a fél Kde-t. De ha még így is gondom lesz, lehet kipróbálom, helyem van a Winchesteren...
Nálam a Gnome Baker a nyerő.
pikaKolozsvarSziasztok. Tegnap én is besírtam a Brasero-tól. Jelenleg Mint 8-t használok,letöltöttem és ki akartam írni az Ubi 10.4.1-t. Írás elkezdve," Becsült hátralévő idő;108 óra"!!!!! Újraírható lemezzel próbálkoztam (szerencsére) így legalább nem kellett eldobnom a lemezt. Szóval próbáljak valami mást? Legyen így. Köszi.
Toki33Üdv! Valami furi tutira van... Nállam egy kb. 2 éves egész ok asztali gépen ubuntu 10.10 brasero nem volt hajlandó másolni mire anygnekezen kiderítettem, hogy alapból nem telepít egy toc2bin fájlt és kell neki erősen és ezt a cdrdao csomag tartalmazza. Viszont laptopomra szintén ubuntu 10.10-et raktam a laptop az kb 6-7 éves konstrukció és azon király mód ment... ugyan arra is leszedtem a cdrdao-t mert kell a másoláshoz, viszont anélkül is írt, csak nem másol, és izot nem írt ki. Gnomebaker minden gépen minden probléma nélkül ment tökéletesen párhuzamosan a brasero-val ami hol igen hol nem. Szal tényleg van valami fura.