Egy kis segítséget kérnék a Brasero programmal kapcsolatosan, ami nem is biztos, hogy szoftveres probléma. Nem tudom előfordult-e már valakinél ez a fajta gond. Ez az amúgy tökéletesen megfeleő kis program rendszeresen produkál olyat, hogy újraírható CD ill. DVD törlését követően befagyasztja a lemez kiadását. A meghajtó kis led-je folyamatosan világít, és nem lehet kivenni a lemezt belőle, bármit nyomkodok is. Egyszer írható lemezzel ilyen gond sohasem volt, mindig újraírhatóval és csak törlés után. Már több lemezt is próbáltam, minden esetben ez történt.

Szia! Segíteni sajnos nem tudok, én csak használom az Ubit. Szerintem a K3B-vel jobban jársz, mint cd író prg. Nálam az sem mindíg nyitja ki a cd fiókot.Hogy miért, ne kérdezd! Engem példáusl a nero-nál is zavart a kinyíló fiók, le is tiltottam. De itt még nem kisérleteztem vele. Attila

sulfurA K3B-s ötletet köszönöm szépen, kipróbáltam ls tökéletesen működik. A Brasero-val van valami probléma.

sulfurBraseroval nálam is volt ilyen. Meg az ellenőrzőösszeg sosem stimmelt miután kiírta. Nem sikerült rájönni, hogy mi okozza, szóval XFburn-t használok

ricsi-pontazA Brasero egy érdekes progi, tök jó lenne csak nem az. 10 dvd-t tönkretettem már mire kivágtam a francba és k3b-t telepítettem. az megy. miért brasero az alap cd író ubuntun?

Ennyivel később: 9 hónap

Az előfordulhat, hogy a Brasero úgy tönkrevágja írási hibával a lemezt, hogy utánna nem lehet csatolni?

kukimukiA braseroval írt lemezeim a beolvasás után olyan hangosan surrognak mint egy fűnyíró. A gnomebakerrel írtak halkan pörögnek. Na most akkor mi van? A brasero egy...

bobi64A brasero gtk-s progi a k3b pedig kde-s, ezért a gnome-os verzióban nincs k3b -ami egyébként tényleg verhetetlen.

bobi64Sajnos a Brasero sok hibát produkál: nem tudja kiszámítani mindig a felírandó adatokat, néha meghülyül törlésnél, írási hibákat ejt. Ahogy előttem valaki fogalmazott: jó kis progi lenne csak nem az. Részemről Gnomebaker-t használok.

Helyesbítek, a kérdésem így hangzik: Létezik-e az, hogy a Brasero olyan írási hibát produkál a DVD-RW lemezzel, hogy az teljesen tönkre megy(nem csatolható)?

kukimukiÜdv. Büntetőjogi felelősségem teljes tudatával merem kijelenteni, hogy igen ! Legalábbis nekem tud ilyet produkálni, akkor már helyes a válaszom. Jelenleg Jaunty-m van, Intrepid alatt nem volt ilyen bajom, bár a Brasero ott is egyénieskedett, sipákolt hogy nem sikerült az írás, - de a lemez meg jól volt megírva ! Meg ott hagyta az írási sebességet beállítani, Jaunty-n már azt se hagyja, hibaüzenetet itt is dobál, viszont érdekes módon a megírt lemez meg szintén jó. ( Az, hogy a hibaüzenet miatt az idegbajt hozza rám, nyilván része az " üzleti kockázatnak " - mert ugye használhatnék Windows-t is,csak nem akarok ) Más a helyzet a törléssel, kénye-kedve szerint vagy töröl, vagy nem, ami még a kisebbik baj lenne - de egy ilyen félresikerült törlés után még a Gnomebakerrel, vagy az Xfburn-el se tudom a lemezt törölni, jön a felirat : Helyezzek be lemezt, vagy a: a média nem csatolható. Én káromkodok, lemez a kukába... Három lemez után feladtam, jelenleg a Gnomebaker-al "elvagyok", a K3b-t nem próbáltam, mert Gnome-om van, és felrántja magával a fél Kde-t. De ha még így is gondom lesz, lehet kipróbálom, helyem van a Winchesteren...

Ennyivel később: 2 hónap

kybersasSziasztok. Írtam egy adat dvd-lemezt a Brasero -íróval. Az adat dvd lemez végeztével, kíirta, a képfájl nem csatolható, utána újrakezdte az írást. Megszakítottam, és kivettem a lemezt, a lemez sikeresen megírva. Nem értem az egészet, miért írt ilyet?

Ennyivel később: 3 hónap

pikaKolozsvarSziasztok. Tegnap én is besírtam a Brasero-tól. Jelenleg Mint 8-t használok,letöltöttem és ki akartam írni az Ubi 10.4.1-t. Írás elkezdve," Becsült hátralévő idő;108 óra"!!!!! Újraírható lemezzel próbálkoztam (szerencsére) így legalább nem kellett eldobnom a lemezt. Szóval próbáljak valami mást? Legyen így. Köszi.

Toki33És addig is tartott? Vagy megszakítottad? Sztem ott valami számolási hiba volt csak. Én megvártam volna, max fél óra múlva szakítom meg :-)

miiseza40 percet vártam türelmesen. 4x es sebességgel ennyi idő alatt kétszer is ki lehet írni. Most melóban vagyok,de este megpróbálom másik progival is.

Toki33Üdv! Valami furi tutira van... Nállam egy kb. 2 éves egész ok asztali gépen ubuntu 10.10 brasero nem volt hajlandó másolni mire anygnekezen kiderítettem, hogy alapból nem telepít egy toc2bin fájlt és kell neki erősen és ezt a cdrdao csomag tartalmazza. Viszont laptopomra szintén ubuntu 10.10-et raktam a laptop az kb 6-7 éves konstrukció és azon király mód ment... ugyan arra is leszedtem a cdrdao-t mert kell a másoláshoz, viszont anélkül is írt, csak nem másol, és izot nem írt ki. Gnomebaker minden gépen minden probléma nélkül ment tökéletesen párhuzamosan a brasero-val ami hol igen hol nem. Szal tényleg van valami fura.

Toki33Nálam működik a Brasero, de a Gnomebaker megbízhatóbb, így általában azt használom.