torosAzt figyeltem meg, hogy minden disztró erölteti a sok csili-vilit, a használhatóság pedig egyre inkább a háttérbe szorul; lassan buherált windóz-szerű lesz a cucc.
A Gutsy-Gibbon sokat javult, de az új bluetooth manager egy érdekes jelenség: felismeri, párosítja a cuccokat, utána semmi; ezek feisty alatt hibátlanul mentek. hcitool scan-ra itt semmi válasz, hidd enabled, security auto, PIN megadva, mégsem. Pedig teljesen friss telepítés rc dvd-ről. Múlt héten egy nap működött, de a következő frissítés lenullázta. Most már a mondo is megy, ugyanannyi idő alatt lement dvd-rw-re, mint az Acronis True Image, ráadásul ingyen, kérdés, hogy teszi vissza, ha kellene. A pcmcia DVB-T-t és az Option hsdpa kártyát sikerült beállítani, third-party cuccokkal, mert az ubuntu alapból csak az usb webkamerát ismerte fel, azt is csak a gspca feltolása után lehetett használni:) Én a main szerverről szedtem le a dvd-t (mert csak az volt délután), de az is jött 700-850 kB/s-el. Feistyről a gutsy bétára frissítés is lement csont nélkül, amikor megjelent, szeptember végén, gondolom, ezzel nem lesz probléma. Erről jut eszembe, akkor a bt cuccos "megúszta" a frissítést és működött. Lehet, ez a megoldás a bt-gondomra: feltenni a Feistyt, aztán jöhet: sudo sed -e 's/\sfeisty/ gutsy/g' -i /etc/apt/sources.list; a többit megoldja a frissítéskezelő, ez egyszer már bevált.
compaq nc6120 1.86 Intel Mobile 1 GIB RAM 100 GIB HDD bt wlan dvb-t bt mouse bt headset pcmcia HSDPA GTMAX 3.6+