Ritana lacirtaTök mindegy, g++ ugyanúgy fordít c++ -t, mint C-t. Sőt, azt hiszem minden C++ fordító C fordító is egyben. Itt most azt kell kideríteni, hogy hová tűnt az az stdio header. :)
mglas Noorbertott volt, csak arra nem figyeltem, hogy a hozzászólás elmentésénél html tag-nek érzékelte.
hityuxx Noorbert"Az Xubuntu 8.04.-ben próbáltam és a Ubuntu 7.10. live módban." Szerintem live módban nem fogja lefordítani, próbáld ki telepített rendszeren.
lacirta NoorbertEzegy amolyam hamindenkotelszakad parancs :) Felteszi a header fileokat, meg egyebeket ha hianyoznanak.
Ritana NoorbertFelrakja az alapvető könyvtárakat a fordítóhoz (is) elvileg szükségtelen kellene hogy legyen, de elvileg a kódodnak os fordulnia kellene. Újra telepítetted már a gcc-t?
hityuxx lacirta"Az Xubuntu 8.04.-ben próbáltam és a Ubuntu 7.10. live módban." Szerintem live módban nem fogja lefordítani, próbáld ki telepített rendszeren.
Noorbert mindjárt.. :S sajnos elrontottam :S még kezdő vagyok linux kezelésben és sikeresen letöröltem a gcc-t synaptic-ban és nem tudja újra rakni mivel hiányzik. bocsi de még csak most tanulom :S
gömbi NoorbertMindenki kezdőként kezdi :)... A google-ban egyébként majdnem mindenre meg lehet találni a megoldást. Egyébként ha belépsz az irc csatornára (irc.freenode.net, #ubuntu-hu szoba), ott mindig adnak segítséget, ha épp nem morcosak :).