Zénó"Legutóbb azzal babráltam, hogyan frissíthetném a Firefoxit linuxon mert mióta feltettem az Ubi 7.04-et azóta nem frissítette magát és ugye elég sok biztonsági rés volt rajta az elmúlt évben így meg növekszik az Ubi sebezhetősége is">ezt, remélem, nem gondoltad komolyan? a 7.04 már egy éve nem támogatott, kompletten az egész rendszer. ehhez képest csak azt vetted észre, hogy az FF nem frissíthető? vagy nem rakható fel tárolóból a legújabb? a 7.04 pedig azt jelenti: 2007. áprilisában adták ki. a nem LTS-sel jelölt kiadások a megjelenést követően 1,5 évig támogatottak. tehát, mint írtam, a 7.04 2008. októberéig volt az.
no, akkor...
az Ubuntu alap megközelítése, hogy programverziót nem frissít adott OS verzión belül, tehát ha az adott verziójú Ubuntuban a 3.0.x FF volt, akkor az x szám nő, de nem lesz 3.5, 3.6. a 9.04 tárolóiban már régóta benne van a 3.5, telepíthető, de a 3.0.x az alapértelmezett. és persze, hogy nincs frissítés gomb, mert ez tárolós verzió, a Canonical tartja karban, saját patch-ek, stb. amikor a mozilla új verziót ad ki, a Canonicalnál átnézik, stb, ha végeztek, berakják a tárolókba, a csomagkezelőn keresztül pedig a szokásos módon frissítheted. a 9.10-ben az FF 3.5 lesz (vagyis már most is az) az alapértelmezett. (amúgy ez a rendszer nagyjából minden hivatalos (a Canonical által karbantartott) csomagra igaz.
de ha mindenképp a legújabb kell FFből, felveheted a Launchpad napi frissítésű FF tárolóját, akkor lesz 3.5.5, 3.6, sőt, 3.7 FF-ed, thundebird 3.0-ád is.