FIGYELEM: A BLOG SZAKMAI TÁRGYÚ, programozás és hasonló szavak fordulnak benne elő. De ha érdekel attól még olvasd el :)
Válaszokat bárkitől várok!
Sziasztok!
Némi gondolkodás után és néhány linuxfikázó hozzászólás után ezen ötletek jutottak eszembe.
1.: forrás telepítés:
Sok linuxos is, nem csak nextnextfin. betyárok jönnek a terminál telepítéssel, persze más irányban. a NNF betyárok mindegyike telepített már terminálból forrást ezért mindegyik tudja, hogy sokszor nehéz. Nekem se megy mindig. Ötlet:
Lenne egy egyszerű python-gtk program/*akármi más is jó gondolom :) */ ami a fájlnévbe épített *_src.*(EOF) alapján tudná, hogy forrásról van szó. A forrás mellé lenne mellékelve egy gép számára olvasandó fájl pl iylen formában:
dep{függőség0;függőség1;...;függőségn}
inst{telepítóparancs1;2;3}
opt{befejező ablak, pl sikerült a telepítés;exit}
Ez alapján jobbgomb a fájlon után lehetne választani, hogy forrás telepítése, és a program szépen beírogatná a dolgokat, felrakná a függőségeket, kiírná ha hiba van,stb.. Ez szinte csak programozói hozzáálláson múlik, hogy megcsinálja-e mindezt 5 perc alatt, a programot szerintem én is megtudnám csinálni(perl-t pythont tanulok, mindkettőben tök egyszerű lenne(ha már tudnák ablakot csinálni, készítenék is egy amolyan mintát/"v.0000000000000001-et :) )).
(Tudom, hogy nem mindig működne, de azért mégis... )
2.: Volt több, de közben volt egy áramszünet, és elfelejtettem őket. :D
Ui.: mindez csak az emberek miatt jutott eszembe, meg a kényelem meg hasonló. Én amúgy szeretem a terminálos "pepecselést", pötyögni a betűket, olyan "feelinges". :D
Ui2.: majd beírom még amik eszembe jutnak.