Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, mert még elég tapasztalatlan vagyok a Linux-beállítások terén. A probléma: feltelepítettem a Kubuntut XP mellé, de a képernyő valahogy nagyon fura. Ha az XP-t indítom, akkor minden OK, de ha a Kubuntut, akkor sokkal kisebb a kép, nem tölti ki a monitor képernyőjét és kicsit el van tolódva. Ha valaki tud, legyen szíves segítsen, mert így nem tudom használni a két oprendszert egymás mellett (mert hát elég unalmas mindig a monitor beállításait variálni)! Előre is köszönöm!

lehet nincs 3d azért olyan a képernyőd....

zoloka1984sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg ezt a parancsot írd be terminálba és menj végig figyelmesen a beállításokon. fognak kelleni a monitorod firissítési frekvenciái (horizontális és vertikális), meg beállíthatod a kívánt felbontásokat is, és még sokminden mást...

csak siman mas felbontasban van az ikszpéd meg a kubuntu, és valszeg utobbi felbontashoz nincs beállitva a monitorban a megfelelo meret stb. a monitor menujeben szét tudod huzni a képet. (felteve ha nem lcd monitorod van)

Köszönöm a segítséget!

gabenSziasztok, nekem is hasonló gondom van. Feltettem envyvel az nVidia drivert, és újraindítás után az asztal maradt 1024x768@60Hz, a monitort pedig átállította 640x480@50Hz-re (!) beírtam konzolba hogy sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg, de csak a videokari gyártóját kérdezte, meg hogy írjak be neki egy nevet, amit majd hozzárendel, aztán kírt valami listázást, és megállt a program, nem tudtam tovább folytatni. Mit rontottam el? Légyszi segítsetek...

Ennyivel később: 15 év