Sziasztok, Felraktam a Kubuntu 7.04-es verziot egy laptop USB-s vinyora,alapban a laptopon egy XP van amit SDA-kent ismeri fel, USB vinyot pedig SDB-kent.A grubut semmifele keppen nem szeretnem a belso vinyora rakni. Telepitesnel a grub helyet at is allitottam (hd1-re)A gond az,hogy a grub amikor elindul es ki kell valasztani melyik op rendszert inditsa el akkor error 22-vel kiszall.A windows sem indul el(please waittel leall).Az USB-s vinyon 3 particio van egy NTFS ez a SDB 5.particioja SDB 2. particiojara tettem a kubuntut es van es sdb 6particio ami logikai es a swap van rajta.Ha a telepito cd-vel elinditom es megnezem a vinyot a boot/grub konyvtarban a menu.lst-ben az van,hogy a hd1,1 induljun el.Miert nem indul el nem activ az USB vinyo?Ha Fdiskkel megnezem,latja mind a ket vinyot a laptop vinyorol el is indul az XP de ha usb-rol akarom inditani akkor nem,de a Linuxom sem akar indulni.Na az fsdiskben csak a laptop belso vinyojanal szerepel *boot.Az USB-st is activa kell tennem,hogyan? Please help.
Grub gondok
Ennyivel később: 6 nap
GRUB -ot kell piszkálni. Menu.lst -t pontosan. HD1,1 nem biztos azt jelzi... OTt próbálgathatod az átírását... Egyszerű... Letöltöd a KNOPPIX LiveCDjét és onnan tudod "updatelni" úgy felismeri ismét és bekonfigolja a grub-ot...
Ennyivel később: 14 év
administrator lezárta a témát.