fantanFIGYELMEZTETÉS: Mindenkitől előre bocs a kirohanásért. Döntsd el, muszáj-e mindent elolvasnod :)
Az Ubuntut a Warty Warthog óta használom, és igenis kimondom, hogy disztróról disztróra mindig van gond a hanggal, ugyanakkor érdekes, hogy az Ubuntuból származó Linux Mint-ben és Kiwi Linuxban rendbe tudták tenni.
Hm, nálam a Mint állandóan anomáliákat produkált, míg a Kiwi a nyelvi kényelmességen túl semmilyen különbséget nem mutatott a normál Ubuntuhoz képest.
Annyit minimum elvárhatok egy magát úgy hirdető disztribúciótól, mint ami a telepítés után azonnal - mindenfajta hangolgatás nélkül - igénybe vehető, hogy olyan alapvető funkciók, mint a hang és video lejátszás működjenek.
A te Ubuntu alapú rendszereid 9.04-esek, és a friss, ropogós 9.10-en visszaeséseket tapasztalsz. Nekem is hiányzott a szép, régi hangerőszabályzó, amikor kipróbáltam live cd-ről. Gyorsan kisírtam magam, és nem fosom tele a netet a rinyálással, mint mondjuk egy éve, újonc linuxbuzi korszakomban. Warty Warthog... Még jó, hogy a wikipedia felsorolja...
Egy hónapot bírjon már ki mindenki, aki egy ici-picit se tud beszállni a tesztelésbe!