Jó reggelt mindenkinek!
promt
Elvileg az /etc/profile, majd a ~/.bash_profile, majd a ~/.bash_login, végül a ~/.profile állományok állnak rendelkezésünkre, hogy beállítsuk. A PS1 környezeti változót kellene megadni, majd exportálni. A fura az, hogy az első felhasználó (a "rendszergazda-felhasználó") kapcsán akármit állítok is be, nem változik az meg, tehát nem működik. A többiekkel kapcsolatban pedig hiába adja meg az ember helyesen, hogy mondjuk
PS1='\u@\h:\w\$ '
export PS1
vagy akármit, mert egyszerűen nem értelmezi a speciális karaktereket, és szó szerint így adja vissza a bejelentkezés után ezt a sort, mint ahogyan most kinéz. Mintha "" idézőjeleket használtam volna. Persze már csak azért is kipróbáltam azzal is, de persze úgy sem jó, úgy is szó szerint veszi. Persze mindez csak az /etc/profile állományra igaz, mert ami utána jönne a sorban, a ~/.bash_profile, na azt már figyelembe sem veszi, akármit írok is bele. Szomorú.
Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond? Sikerült már valakinek beállítania ezt? Csúnya szépséghiba, hogy a felhasználó sohasem láthatja, hogy ő van-e bejelentkezve, és ha a gépnévről lemondanánk is (\h), azért hogy az aktuális munkakönyvtárát se láthassa, az már azért igazán túlzás.
ps. Ha valaki azt gondolná, hogy valamit pusztán elírtam: kipróbáltam, SuSE alatt működik az "elképzelés"! De az Ubuntu sokkal jobb Linux, szóval... meg kellene ezt oldani itt is.