Hali mindenkinek Ma feltettem az xubuntu 9.10 verziót s nagyon tettszik jobb mint az elődjei . Csak egyéb dolgokat vettem észre ami kicsikét zavar . van egy vinyom ami Ntfs fáljrendszeru és azt szépen fel ismeri csak a gond az hogy a helyek menube nem jeleniti meg Hanem nekem kel kiteni az asztalra egy linket . A másik meg hogy az opera böngészöt feltettem s a ikont nem tudom kihelyezni a felső panelre hogyan kell?
Xubuntu, egyéb észrevételek
NTFS dolog engem is érdekelne. Application ikont szeretnél a panera tenni? A Panelhez kell hozzáadni 1 Launchert ami elinditja az application-t. A
/usr/share/applicarions
könyvtárban vannak a .desktop
file-ok, ezek jelennek meg a menüben és én ezekből szoktam ilyen "ráklikkelek fut a stuff" gombot csinálni.loyHali ezt a következö kódrészletet be illeszted a terminálba sudo apt-get install ntfs-config s ő fel fogja telepíteni a ntfs configuration tool programot s ott kipipálod s már akkor láthatóvá válik a ntf-s meghajtod de te meg létsi az előzőt értelem szerüen ird már le mert nemértem azt addig értem megyik könyvtár és hol de utána ?
bika21Rá klikkelsz, hogy indító ikon létrehozása, a nevénél elkezded beírni hogy Opera és elvileg mutatni fogja mint lehetőséget. Aztán rányomsz és kész. Ha asztalon csináltad, akkor csak ráhúzod panelra. Ha nem megy akkor jobb gomb a panelen, hozzáadás a panelhez, indító ikon vagy egyedi indító létrehozása és itt vagy listából választod ki, vagy beírod magad. ha a felkínált lehetőségeknél választod ki, egyből berakja az ikonját is...
bika21Üdv. Olvasgattam, mert automatikusan fel szerettem volna csatoltatni az ntfs partícióimat, és olvastam a hozzászólásod. Feltettem ezt a programot, de az asztalról eltűnt az összes ntfs-link-em, sőt, a filekezelő bal menüjéből is. Ezek - gondolom - hard linkek voltak, ki tudtam tenni soft-linket a /media/'ntfsmeghajtó" linkre, de zavar, hogy eltűntek a régiek. Sőt - Gparted futtatása után (nem csinálok vele semmit, csak elindítom), megjelenik 1-2 winchi linkje, viszont nem működik, azonnal bezár a filekezelő, ha rákattintok. Mi történt? Hogy tudom vagy visszaállítani, vagy azt sem látni, amit néha kitesz hardlinket?
MajikaPontosan mit is tettél? ( feltetted az ntfs-config-ot?) Észrevetted, hogy ez egy 2009-es bejegyzés, ami felett már eljárt az idő és a benne lévő információk elavultak?
szgyurcsakIgen, észrevettem, de arra gondoltam, hogy azt a programot is a jelenlegi szintre fejlesztették a jelenlegi OP. rendszerekhez; tévedek? Amúgy igen, az ntfs-config-ot tettem fel, kipipáltam, ahogy írták, és azóta nincs címkém a fájlkezelőben - egyszerűen eltűnt. A winchik ugyan fel vannak csatolva, de csak / media/ winchi/ útvonallal tudom elérni, és annyira nem vagyok otthon az Ubi lelkében, hogy betegyek oda egy linket, vagy címkét. Könyvjelzőt tudtam, de több program nem kezeli, nem látja.