Hali mindenkinek Ma feltettem az xubuntu 9.10 verziót s nagyon tettszik jobb mint az elődjei . Csak egyéb dolgokat vettem észre ami kicsikét zavar . van egy vinyom ami Ntfs fáljrendszeru és azt szépen fel ismeri csak a gond az hogy a helyek menube nem jeleniti meg Hanem nekem kel kiteni az asztalra egy linket . A másik meg hogy az opera böngészöt feltettem s a ikont nem tudom kihelyezni a felső panelre hogyan kell?

NTFS dolog engem is érdekelne. Application ikont szeretnél a panera tenni? A Panelhez kell hozzáadni 1 Launchert ami elinditja az application-t. A

/usr/share/applicarions
könyvtárban vannak a
.desktop
file-ok, ezek jelennek meg a menüben és én ezekből szoktam ilyen "ráklikkelek fut a stuff" gombot csinálni.

loyHali ezt a következö kódrészletet be illeszted a terminálba sudo apt-get install ntfs-config s ő fel fogja telepíteni a ntfs configuration tool programot s ott kipipálod s már akkor láthatóvá válik a ntf-s meghajtod de te meg létsi az előzőt értelem szerüen ird már le mert nemértem azt addig értem megyik könyvtár és hol de utána ?

bika21Rá klikkelsz, hogy indító ikon létrehozása, a nevénél elkezded beírni hogy Opera és elvileg mutatni fogja mint lehetőséget. Aztán rányomsz és kész. Ha asztalon csináltad, akkor csak ráhúzod panelra. Ha nem megy akkor jobb gomb a panelen, hozzáadás a panelhez, indító ikon vagy egyedi indító létrehozása és itt vagy listából választod ki, vagy beírod magad. ha a felkínált lehetőségeknél választod ki, egyből berakja az ikonját is...

• loy válaszolt erre.

younfoxhehe ez is módszer :D én belehúzom a launchderbe a /usr/share/applications-ból ami kell és megy is :D Ja kitörlöm a régi entry-t utána, hogy csak az általam belehúzott legyen ott.

bika21megvolt, de nem jön fel a Workbench-re egyből az NTFS mount. Ez a cucc az /etc/fstab-ból csinál egy másolatot és legenerálja újra... ettől nekem lett ikon... marad a link... :(

Ennyivel később: 3 év

bika21Üdv. Olvasgattam, mert automatikusan fel szerettem volna csatoltatni az ntfs partícióimat, és olvastam a hozzászólásod. Feltettem ezt a programot, de az asztalról eltűnt az összes ntfs-link-em, sőt, a filekezelő bal menüjéből is. Ezek - gondolom - hard linkek voltak, ki tudtam tenni soft-linket a /media/'ntfsmeghajtó" linkre, de zavar, hogy eltűntek a régiek. Sőt - Gparted futtatása után (nem csinálok vele semmit, csak elindítom), megjelenik 1-2 winchi linkje, viszont nem működik, azonnal bezár a filekezelő, ha rákattintok. Mi történt? Hogy tudom vagy visszaállítani, vagy azt sem látni, amit néha kitesz hardlinket?

MajikaPontosan mit is tettél? ( feltetted az ntfs-config-ot?) Észrevetted, hogy ez egy 2009-es bejegyzés, ami felett már eljárt az idő és a benne lévő információk elavultak?

Ennyivel később: 18 nap

szgyurcsakIgen, észrevettem, de arra gondoltam, hogy azt a programot is a jelenlegi szintre fejlesztették a jelenlegi OP. rendszerekhez; tévedek? Amúgy igen, az ntfs-config-ot tettem fel, kipipáltam, ahogy írták, és azóta nincs címkém a fájlkezelőben - egyszerűen eltűnt. A winchik ugyan fel vannak csatolva, de csak / media/ winchi/ útvonallal tudom elérni, és annyira nem vagyok otthon az Ubi lelkében, hogy betegyek oda egy linket, vagy címkét. Könyvjelzőt tudtam, de több program nem kezeli, nem látja.

MajikaEsetleg meg tudhatnánk egy fdsik lekérdezést? sudo fdisk -l Talán tudunk neked segíteni az fstab szerkesztésbe.

Ennyivel később: 9 év