Próbáld meg Recovery módban indítani, ott a root módot válaszd és írd be: aticonfig --initial -f
Ez lehet, hogy segíteni fog. Ha nem, akkor próbáld meg a zárt meghajtót eltávolítani (letiltani), letölteni a megfelelő Catalyst drivert az ATI honlapjáról és terminálban cd paranccsal abba a könyvtárba navigálni, ahova letöltötted. Utána a következő parancsot add ki: sudo sh adriverpontosneve --buildpkg Ubuntu/hardy . (Az Ubuntu és a hardy szó betűnagyság-érzékeny Már nem emlékszem melyik kezdődik kis betűvel és melyik naggyal, sajnos itt is próbálkozni kell.)Ez létrehoz deb-es telepítőket abba a könyvtárba, ahol ezt a parancsot kiadtad. Telepítsd fel őket egyenként. A sorrend nem mindegy, de próbálkozz, ki fogja írni, hogy melyiket hiányolja. Indítsd újra a géped. Ha minden ok, akkor jó, ha nem, terminálból ismét add ki az aticonfig --initial -f parancsot, majd megint indítsd újra a géped. Ha így sem jó, akkor passz, ennyit tudtam segíteni. Nem írtad milyen ATI kártyád van. Ha nem HD-s sorozatú, akkor Hardy alatt a 9.2 Catalystot ajánlom, a 9.3-as nem valami jó. Van még egy pár dolog amit tudni kéne a telepítéshez, de az igazat megvallva én is puskázni szoktam erről az oldalról: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide#Method_1:_Install_the_driver_the_Ubuntu_Way ,de most próbáltam és nem jön be az oldal. Próbáld meg később, ha bejön akkor a Method 2 pontban pontosan elolvashatod a telepítés menetét, sajnos angolul.