Andris05sziasztok, megpróbálom átfogalmazni. nem tudom mi az az X (higgyétek el, ez az első találkozásom linux-szal), de ha jól értem a grafikus felületet jelentheti. igen, az van. a problémám, hogy (kivéve a telepítés utáni közvetlen időszakot, amikor felismerte, vagyis ki is írta, hogy milyen monitorokkal dolgozom, meg, hogy milyen videokártyám van), most van a képernyőm bal felső sarkában egy kb 4x1,5 cm-es rózsaszín négyzet, azzal a szöveggel, hogy: Ismeretlen. ez a monitorra vonatkozik. Ha a rendszer->beállítások->kijelzőt nyitom meg, az üzenet a következő: "Úgy tűnik, hogy a grafikus meghajtója nem támogatja az eszköz használatához szükséges kiterjesztéseket. Kívánja ehelyett a grafikus meghajtó szállítójának eszközét használni?" Itt, ha a nem-re kattintok, hasonló ablakot kapok, mint a vistánál a monitorbeállításnál, kijelzők tulajdonságai címmel, és ismét az az infó (rózsaszín mezőben), hogy Monitor: Ismeretlen, és a frissétési frekvencia is csak 50 Hz, nem is lehet rajta változtani. van itt még egy monitorok felismerése gomb, na, az nem reagál semmit. Így hát azt gondolom, az egyik eszközt felismeri monitornak (ezért is van kép, és tudok tőletek segítséget kérni), de nem ismeri hozzá a drivert (pedig előtte már megvolt), a másik eszközt (az LG monitort) pedig egyáltalán nem ismeri fel, nem kezeli, mint ha nem is lenne.
szóval szeretném valahogy visszaállítani azt az állapotot, amikor kiírta szépen, hogy dell-ilyen-olyan, meg LG-akármilyen monitorok vannak, és mindnek állítható a frissítési frekvenciája, stb.
Sajnos nem tudom mi az az Nvidia server X, és csak azért említettem, mert előzőleg, ha jól emlékszem ez helyett a videokártyám típusa volt látható.