karfikaNincs mit. Eléggé szájba rágósan írtam le :), gyakorlatilag egyenként bemásolsz parancssorokat és futtatod azokat. Ha valami furát tapasztalsz, nem jön vissza a prompt vagy hibaüzenet szerűt tapasztalsz, nem folytatod és a hibát bemásolod. Úgy is lehet, hogy bemásolsz egy parancsot terminal-ba, és a kimenetével együtt ide másolod a válaszodba. Az összes szöveget a terminal-ból: parancs és kimenet. Mi megmondjuk, hogy ez jó (vagy rossz). Ha azt mondjuk jó, jöhet a következő parancs. De az első lépés a Systemback-et telepíteni, és egy mentést, visszaállítási pontot készíteni a rendszeredről. Szerintem, nekifoghatsz bátran. A visszaálítási pontra bármikor visszaállíthatod a rendszert, ha elrontanál valamit.

KimariteOké hát vágjunk bele:-)De hidd el ami neked evidencia a linuxban az még nekem jócskán kínai :-o

KimariteHa 14.04.2-t használ, akkor a xorg-edgers-ben nincs frissebb driver. Nem mintha sokat számítana. Tudjuk, milyen a SiS támogatása.

KimariteNo akkor jelentem mindent végig csináltam amit leírtál vólószínűleg még sem jó minden:-( mert bár megtalálom a SIS sisCTRL indítófájlt,de csak pörög egy ideig de nem jön be semmi. Na most mi van akkor ?

karfikaA megjelenő szöveg kellene a pastebin-re és a mentés utáni link ide. /usr/bin/sisctrl | tee sisctrl_01.txt | xdg-open sisctrl_01.txt Ha esetleg nincs szöveg, ez magában mit "üzen"? /usr/bin/sisctrl És ez: ls -la /usr/bin/sisctrl

lev258Lehet, nem ellenőriztem, de a hivatkozott oldalon valakinek sikerült.

Ennyivel később: 6 nap

KimariteSzia Kimarite ! Nagyo szépen köszönöm a sok segítséget amit nekem adtál,jelentem már normál:-) felbontásban,tanulmányozhatom immár super rendszerem.Ezért nem is írom már le mit írnak az általad kért parancsok,csak most volt időm megcsinálni a dolgokat az ünnep miatt. Mégegyszer nagyon köszönöm.

KimariteHÚÚ kész vagyok nem hiszem el,ujraindítás után fogta magát és megint kicsi felbontásban jön be csak:-((( ki is írja hogy próbálja a korábbi felbontásban indulni de nem tud.itt a kért terminálablak: papa@papa--V5555:~$ /usr/bin/sisctrl | tee sisctrl_01.txt | xdg-open sisctrl_01.txt bash: /usr/bin/sisctrl: cannot execute binary file: Érvénytelen végrehajtható fájlformátum papa@papa--V5555:~$ /usr/bin/sisctrl bash: /usr/bin/sisctrl: cannot execute binary file: Érvénytelen végrehajtható fájlformátum papa@papa--V5555:~$ /usr/bin/sisctrl bash: /usr/bin/sisctrl: cannot execute binary file: Érvénytelen végrehajtható fájlformátum papa@papa--V5555:~$ ls -la /usr/bin/sisctrl -rwxr-xr-x 1 root root 1322888 ápr 7 15:55 /usr/bin/sisctrl papa@papa--V5555:~$ u.i:ezt irja az asztalra:a kijelölt módok egyike sem kompatibilis a lehetséges módokkal: Módok kipróbálása a(z) 380. CRTC-hez 380. CRTC: 640x480@73Hz mód kipróbálása a(z) 1280x768@0Hz módú kimenettel (0. lépés) 380. CRTC: 640x480@73Hz mód kipróbálása a(z) 1280x768@0Hz módú kimenettel (1. lépés)

karfikaSzívesen! Sok örömöt a rendszered használatában. :-) A fájl nem tudom milyen fajta, de így ki lehet deríteni (általában): file /usr/bin/sisctrl

Ennyivel később: 7 év