Sziasztok!
Nekem is van több problémám.
1. Frankón engedélyezem a zárt meghajtókat (nvidia) megy is szépen. A monitorom xp driverét beimportálom, mivel a nélkül plug'n'play monitornak ismeri fel és mindenféle gagyi felbontásban indul. (Természetesen az ubuntu adatbázisában nincs benne a LG Flatron 775FT persze nakamucihacuka dzsunka monitor az van). Na ezzel be lehet állítani a 1024*768 felbontás 85 Hz-re. Ekkor (importálás után) kéri, hogy lépjek ki a rendszerből és újra be. Nos a login képernyőnél még 85Hz-en megy a monitor, de ha belépek akkor már csak 75Hz-en megy és nem is lehet fentebb állítani a frekit. Miért???
2. Gnome Commandert feltelepítettem, de a menü betűi összekuszálódnak. Olyan minha két sort írna egymásra. Olvashatatlan. Hiába tettem teljes képernyőre akkor sem változott a helyzet. Ha fölé viszem az egeret akkor olvasható. Miért???
3. Opera böngészőt szoktam használni XP alatt. Itt azt írja amikor telepíteni akarom, hogy az én konfigomra "amd64" nem lehet, mert nem támogatott. Ezt nem értem. XP vagy Vista sőt SuSe alatt akkor miért megy??? Ezt már csak azért sem értem, mert úgy tudom az AMD jobban támogatott a linuxban a pentiumnál.
4. A szkenelő program felismeri a szkenneremet (bár nem a pontos típusát) és a webkamerámat is. Elindítom az aMSN-t és az nem ismeri fel. Ez miért van?
5. Hiába van net az aMSN nem csatlakozik fel. Miért?
Hát most hirtelen ennyi, de lenne még beállítani való bőven. Az a baj, hogy alapdolgok beállításához bibliai méretű fórumokon kell az embernek átrágnia magát amire nem mindig van ideje család és munka mellett. Kezdem elveszteni a kezdeti lelkesedésemet a linux iránt.
Azért előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv, Yani