CrossSystemMost szedek le egy ubuntut, megnézem az mit ír ki a winyóra. Még csak annyit hogy a konzolt milyen bill kombinációval tudom előhívni? mert suse-ban nem volt külön olyan opció, és nem tudtam sehova beírni a cfdisc-et.
Egy ilyen leírást találtam,és ez után win cd-vel fixmbr enter fixboot enter majd formázom a c-t és telepítem:
Távolítsa el a Linux által használt natív, lapozó és rendszerindító partíciókat:
Indítsa el a számítógépet a Linux telepítésére szolgáló hajlékonylemezről, írja be az fdisk parancsot a parancssorba, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
Az Fdisk eszköz használatával kapcsolatos súgó megjelenítéséhez írja be a parancssorba az m parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
A partíció adatainak megjelenítéséhez írja be a p parancsot a parancssorba, majd nyomja le az ENTER billentyűt. Az első helyen a hard disk 1, partition 1 information (1. merevlemez 1. partíciójának adatai), a második helyen pedig a hard disk 1, partition 2 information (1. merevlemez 2. partíciójának adatai) elem látható.
Írja be a parancssorba a d parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt. A program ekkor kéri a törölni kívánt partíció számát. Írja be az 1 értéket, majd nyomja le az ENTER billentyűt az 1. számú partíció törléséhez. A lépés ismétlésével törölje sorban az összes többi partíciót.
Az adatoknak a partíciós táblára való írásához írja be a w parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt. A művelet néhány hibaüzenetet eredményezhet (mivel adatot ír a partíciós táblába), ám ezek jelentősége ezen a ponton csekély, mert a következő lépés a számítógép újraindítása és az új operációs rendszer telepítése.
Az Fdisk eszközből való kilépéshez írja be a parancssorba a q parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
Helyezzen be egy rendszerindító hajlékonylemezt vagy a rendszerindító Windows XP CD-ROM-ot, majd nyomja le a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombinációt a számítógép újraindításához.
A képernyőn megjelenő utasítások alapján telepítse a Windows XP rendszert.