ricsi-pontazSziasztok!
Elnézéseteket kérem, amiért nem válaszoltam mostanáig, de zsúfolt volt a nap...
Köszönöm mindenkinek a javaslatot, és különösen az átkonvertált .docot. Talán nem írtam le elég részletesen a problémát, csak a kérést, ami legtöbbször helytelen...
A legtöbb pdf megjelenítő nem működik jól együtt az orka képernyőolvasó programmal egyelőre. A pdftotext konvertert használtam egyszer, és majdnem jó is lett, csak néhány ékezetes karakter, mint pl. ű nem került rendesen átalakításra. Kde-s program megint nem játszik, mivel csak gnome-os programot tud rendesen lekezelni az orka. Az openoffice kiterjesztés jónak tűnik, ki is fogom próbálni legkésőbb vasárnap, és megírom ide a tapasztalatokat. Lehet, hogy nem kell külön munkával fárasztanom benneteket. Az, hogy nem hibátlan a szöveg, nem gond, csak megértsem. Valahogy jó lenne megoldani, hogy vagy odt, vagy doc formában meglegyen az összes szám, ugyanis mostanában, mióta egyre jobb változatokat sikerül csinálnunk belin néven az ubuntuból, egyre több látássérült érdeklődik a linux iránt, mivel a mostani windows változatok nehézkesen használhatóak egy több százezer forint értékű képernyőolvasóval.
Nagyon köszönöm a segítségeteket, és remélem, az összes számot olvasni lehet hamarosan.