Kíváncsi leszek rá , hogy az Avast és a többiek mikor állnak be a sorba ? Mindenesetre így külsőre jól néz ki és szerintem nem baj az, ha van ilyen lehetőség . Én még egyenlőre elvagyok az Avast -al , de ha szükségét érzem felfogom tenni . Nem érdekel , hogy zárt vagy sem a forráskódja ! Végül is az Nvidia driver is zárt , mégis használja mindenki akinek olyan karija van . Abba is ki tudja mi lehet elrejtve :)) ? Akkor viszont ne menjünk be a házba sem mert lehet , hogy ránk szakad a tető ! Nekem a nyílt forráskód is olyan mint a zárt , nem értek hozzá . Tehát a nyíltban is lehet számomra bármi ! Ezért szoktam mondani , hogy nekem mindenki gyanús és a magam kis trükkjeit felhasználva , próbálok résen lenni amennyire lehet :) Üdv..

Nekem szétcseszte az ubit. Következő induláskot nem indult vagy 3-4 percig aztán nagy nehezen betöltötte az asztalt de menüket akkor sem rakta fel csak az asztalon lévő meghajtókat. A konzolba belépés is iszonyúan lelassult szóval ki is töröltem az /opt -ból és az /etc/init.d-ből és így már rendesen elindult a gép.

otiqMit vársz tőle, még béta, és az ESET nem arról híres hogy bugos szoftvert adjon ki mikor már végleges. Nálam semmi baja nincs, az első újraindítás után lassult a boot, de utána a többi boottal ez is megjavult. Inkább a wine alkalmazások indulásának idején javítanék egy picit. Működik a CoD 2 a wine-an csak kurvalassan indul.

otiqHát ez jó :) Igazából nem tudok róla mit mondani , mivel sosem használtam a NOD32 -őt . Én Windows -on mindig Ezt használtam , rengeteg mindent belehet állítani benne és nagyon jól véd szerintem . Ha ez lenne egyszer Linux -ra , minden gondolkodás nélkül telepíteném ! Üdv..

Próbaképp feltettem, de blokkolta a chrome-ot és a chromium-ot is. El sem indulnak, ha fentvan a nod.

• Yoz válaszolt erre.

hepalyEzt én is tapasztaltam. Még egy vírussal több linuxra NOD-nak hívják:-)

VadkutyaSzia ! Én is ezt használtam,és meglepően jól hangolható,magyar nyelven is használható tűzfal. Sajnos nekem elégé fogta néha a gépet,de valóban nagyon ékes gyöngyszeme a tűzfalaknak windowson.

szóval 11-én megjelent egy vírus ( http://ubuntu.hu/node/14970 ) és tadaamm 17-én már be is jelentették a NOD-ot? most én vagyok paranoiás, vagy csak véletlen egybeesés?

BRO3886Letöltöd a file-t (ueav.i386.linux) jobbklikk rá ->tulajdonságok->jogosultság ->végrehajtás csekbokszot kipipálod, majd bezárod az ablakot. Utánna kétklikk a fájlra.

thyborAz csak a bulvármédia szerint vírus.

thyborEgyszer régebben halottam olyat , hogy egy vírusirtó programokat fejlesztő cégnél , az egyik emberkének a gépén hamarabb jelent meg egy bizonyos vírus , mint hogy egyáltalán létezett volna a köztudatban :) Nem tudom igaz vagy sem , de ha nem lenne vírus , akkor az a sok fejlesztő cég és azok alkalmazottai miből élnének ? Igen , valószínűleg másból . De mikor olyan jól eladhatóak manapság a víruskergető szoftverek , miért is fejlesztenének mást ? Ha valaki azt mondja , hogy ebben nincs igazság , akkor nincs igazság :)) NOD32 : Csak nem bírtam megállni , hogy ne próbáljam ki ezt a víruskergetőt ! Szóval felraktam ! Gép újraindul mint Windowsban , illetve megkért szépen , hogy indítsam újra . Az első indulásnál azonnal el is indult szépen ahogy kell , kicsit megfogta a gépet -Intel PIII 900Mhz , 512 SD , Gef2 Ti 64 Mb VGA . Ez a pici lassulás kb..1-2 percig volt észlelhető , ( ekkor fogyasztott 5% Memóriát a víruskergető ) a megszokotthoz képest , aztán már mintha nem is létezett volna . Alapbeállításon csináltam egy teljes rendszerellenőrzést , persze nem talált semmit . Na mondom akkor hagyom futni pár napig próba képen , aztán majd lesz valami . Gondoltam , erről egyenlőre ennyit és irány az Ubuntu.hu :) Igen ám... de azzal szembesültem , hogy hiába kattogtattam az asztalon a rókára , az behúzta fülét farkát és nem volt hajlandó elindulni ( sehogy nem bírtam rávenni a működésre ) ! Na akkor gondoltam , elindítom terminálba majd csak okosabb leszek ?! Hát az is lettem ugyanis elindult , csak nem az új róka , hanem a régi . Azért a régi , mert felraktam az újat és a régit nem szedtem le :) Leszedtem viszont az eset -et , mivel elment tőle a kedvem egyenlőre ! Egyébként utána azonnal indult a róka , úgy hogy most itt vagyok és éppen ezt a tapasztalatot írom ide nektek :) Szóval azért az tetszett , hogy elég kidolgozott a megjelenése , meg pl..kapásból berakta az uninstallt az /Alkalmazások/Rendszerezközök / menübe , tehát elég korrekt . Vagy inkább azt mondom , hogy kényelmes és átgondolt megoldás . Nem kell azon töprengeni , hogy vajon milyen paranccsal lehet eltávolítani a terminálból ha éppen a synaptic -ban nincs ott ?! Összességében annyit mondanék így nagy hirtelen , hogy jó lesz ez ( bár inkább ne lenne rá szükség soha ) , de azért van mit faragni még rajta . Persze tudom , hogy ennyi idő alatt nem lehet rendesen letesztelni , de nem is az volt a célom . Inkább csak a kíváncsiság vezérelt , hogy kipróbáljam . Majd biztos figyelemmel kísérem és tuti teszek még vele 1-2 próbát , talán addigra a rókával is megbarátkozik :) Sziasztok ...

Ha valaki 8.04.3 Hardyt használ, annak tudom ajánlani a Sophos Antivirus Linuxot. Tapasztalatból tudom hogy támogatja. Bár, szvsz a NOD32 jobb lesz ha megjelenik a végleges.

Én arra kérnék meg mindenkit aki használja ezt a programot hogy jelentse ha hibát tapasztal a fejlesztőknek. Amit egyszerűen megtehet, a Help menüben van egy ilyen opció. Segítsünk együtt hogy minél jobb legyen a NOD32 Linux!

Nem tudom, hogy csak nálam történt-e, de az rkhunter Xzibit Rootkit -et talált "ezen" vírusirtó telepítése után. Mivel mást nem telepítettem ( és általában csak az ismert és megbízható tárolókból telepítek ) kérlek benneteket, hogy ellenőrizzétek ti is, hogy valóban igaz-e feltevésem! Köszönettel:

nadasjozefSzia ! Most futtattam az Rkhuntert és ezt kaptam : [14:48:40] Warning: Users have been added to the passwd file: [14:48:41] esets:x:1001:1001::/home/esets:/bin/false [14:48:41] Info: Starting test name 'group_changes' [14:48:41] Checking for group file changes [ Warning ] [14:48:41] Warning: Groups have been added to the group file: [14:48:41] esets:x:1001: [14:48:41] Checking root account shell history files [ OK ] Ez csak egy részlet a log -ból , mindenesetre elég érdekes . Én már mint föntebb írtam , eltávolítottam az eset-et . Több riasztás nincs , viszont most megyek és megnézem mit dob a Chkrootkit , miután lefuttatom . Ja igen : Ez a " esets" könyvtár akkor jött létre , mikor telepítettem a " vírusírtót " , nem értem miért nem takarítja el a saját szemetét ?! Ezt nagyon utálom...brzzzzz . Na basszus , eszem f.szom meg áll !!!! Most , miközben írom ezt a fórumbejegyzést , felugrott egy ablak , miszerint a " A(z) /var/log/rkhunter.log fájl megváltozott a lemezen. El kívánja vetni a módosításait és újratölti a fájlt? " Az-az érdekes , hogy már rég nem fut az Rkhunter és a log fájl sincs megnyitva már . Most újra nézem a log -ot és az előbb belinkelt riasztás már nincs benne . Ismétlem , amikor az üzenetet feldobta , már rég be volt zárva a log fájl ! Hm..csuda érdekes napnak nézek elébe szerintem :) Na megyek futtatom a Chkrootkit -et , meg az Avast -ot meg az összes fegyvertáram ráküldöm a gépre , csak előtte iszok egy kv -t . Majd jövök , hogy mi történt ?! Minden esetre szerintem egyenlőre senki sem telepítse az ESET -et ! Üdv...

Nekem az rkhunter tisztának minősítette a rendszerem, pedig fenn van a NOD32 a mai napig.

pharehm..nem tudom akkor egyenlőre mi van , viszont most lefutott az Avast és a chkrootkit , egyik sem talált semmit !

• zlt válaszolt erre.