YozYoz: áruld el, kellenek-e előkészületek egy életképes "Half-Life 2 és társai (Source engine-nel Portal, TF2, Ep1, Ep2..stb)" installjához.
Zárt meghajtó OK.
Winetricks OK. *
Orange Box OK.
Steam OK. **
Miért kérdezem: amit leírtál, az alapján elég a Steam klienst letölteni, és abból telepíteni. Ami problémám: ~16GB játék install letöltéséhez mindenképp lassú a netem - viszont ha lemezről akarom megoldani, akkor az O.B. esetén nem hagy lemezt cserélni ***.
Szóval ha nem nagy kérés, akkor valaki kijelölhetné a járandó utat, mert ez az UTOLSÓ okom a windows futtatására.
Ami a legnagyobb bajom - és ne röhögjetek ki: az egész családom (3 db pc-t pusztítanak) simán elvan Ubuntuval - csak én szopatom magam a dual boot módszerrel, mert nem vagyok elég okos hogy megfelelőképpen használhatóvá tegyem magamnak a STEAM-et, meg a többieket. ****
Fáradozásaitokért előre is köszönet!
Istók
------------------------------------(ha itt elvágod, szétesik a monitorod)------------------------------------
*: Winetricks:
[ ] directx9 - MS DirectX 9 user redistributable MS DirectX 9 user redistributable (not recommended! use d3dx9 instead) - ami azt illeti, nem is olyan biztos hogy OK. De ez pillanatnyilag részletkérdés.
**:A STEAM kliens működik PlayOnLinux és simán wine alól is,
- kliens lefrissítése OK,
- chat OK,
- játékok letöltése OK,
csak szaggat a scrollozás veszett módon - és ha terminálból indítom, akkor a kliens megjelenítése során dobja az "err:" meg "fixme:"kezdetű sorokat rogyásig. Játék indítását STEAM alól eddig nem próbáltam.
***: na jó, ezt még 9.10 alatt történt.
****: Ez így nem pontos: a wine alatt futtatható alkalmazások + játékok száma 8.04 óta már nálam is erősen kétjegyű - ám ha a STEAM-re is tudom prezentálni a megoldást, akkor lesz egy 4. ubuntu fan is a környezetemben (aki szintén csak a játék miatt eszik windowst).