ddadaMagyarországon sok-sok embernek ingyen van a windows rendszere, nekem is ilyen volt. Ezt hívják wareznak : ). Ha mindenkinek meg kellene vásárolni pézér' /sokér/ akkor az ország fele linuxos oprendszert használna, pláne játékok futtathatósága esetén. Szerintem még nem tudatosult az emberekben kellőképpen, hogy a windowst feltelepítő "szakemberek" /kb. 3000 ft-ért/ nem az oprendszert fizettetik meg, csak saját fáradozásukat illegálisan. Saját ismerősi körömről beszélek. Amennyiben nem valaki rokon,haver telepítette a gépet, akkkor pár ezerért így is meg lehet ugye oldani. Ismerősöm vett laptopot és a boltban linuxot ígértek neki a géppel. Megkérdeztem, hogy tudja e mi az,kiderült még a windows beüzemeléséről, működtetéséről sincs fogalma ,nem linuxos oprendszerekről.Első gond mindjárt ott lett volna, hogy msn, progik telepítése/ exe fájlt akart volna linuxon futtatni gondolom/ esetleges netkapcsolat hegesztésről, vagy video lejátszási gondokról nem is beszélve. Kértem gondolja át mert sok kellemetlen élménye lehet még így teljesen tudatlanul. Főleg a kisgyerekeinek, ha valamit akarnak otthon a géppel játszani stb.! Beszélt a boltossal és ím a gépre xp került, különösebb felár nélkül! Na, akkor miért használnának linuxot az emberek kérdezem én?