Tisztelt fórumozók!
Először is nagyon köszönöm mindenkinek, aki segítette munkámat, és a
kritikákat is köszönöm, sokat lehet tanulni belőlük.
Őszintén megvallva nem gondoltam volna, hogy ennyien kitöltik majd a kérdőívet.
A hozzászólásokat átolvasva az alábbi témák vetődtek fel:
1. Hülye kérdések és ráadásul ismétlődnek.
Ezt a kérdést szerintem tökéletesen megválaszoltátok, nincs mit hozzáfűzzek.
Mentségemre szóljon nem minden hülye kérdésrt vagyok én a felelős. (lásd következő pont)
2. Nem is az Ubuntu-ról szól hanem az önkéntességről.
Valóban, a kérdőívet eredetileg egy ausztrál szerzőpáros készítette el az önkéntesség általános vizsgálatára. (3.oldal volt a kérdőívben a sok pipálgatós) Talán észrevettétek 13 un. faktorra kérdezett rá, tehát a kérdőív készítői 13 elképzelhető motiváló tényezőt tudtak összeszedni. A kérdőív ezt méri. Azért ezt a kérdőívet választottam, mert októberben kezdődött egy önkéntesvizsgálat az egyik minisztérium megbízásából, talán lehet az adatokat hasonlítgatni, összevetni.
3. Surveymonkey nem bizalomgerjesztő.
Több kérdőívszerkesztő programot is végignéztem ez volt a legrugalmasabb, bár messze nem tökéletes. Pl. nem lehet beállítani, hogy csak évszámot kelljen megadni a születési dátumnál.
4. "Még jó, hogy a bankártyaszámomat nem kérik."
Régóta kérdőívezek, így ezzel a véleménnyel sokat találkoztam már. Ebben a kérdőívben nem tettem fel semmi olyan kérdést, amivel vissza tudnék élni ráadásul eszköz sincs a kezemben, hajlandóságról nem is beszélve. Mindenkinek minden cselekedete visszakereshető csak nem mindig érdemes ezt megtenni. Midentől függetlenül a kérdőív kitöltése önkéntes volt, tehát ha valaki úgy gondolja, hogy a kérdések intimek, vagy olyan érzése van a kitöltésből bármi baja származhat, szíve joga visszautasítani a válaszadást.
5. Olvashatjuk-e az eredményeket?
Ha elkészülök az elemzéssel, mindenképpen elküldöm Torosnak. Ha a minősége a szerkesztők számára is vállalható lesz, felkerülhet a lapra.
Ha bárkinek bármilyen kérdése van a kérdőívvel kapcsolatban szívesen válaszolok.
Susánszky Pál