Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy ubuntum(9.04) akadozik. Ez a probléma akkor jelentkezik, mikor már huzamosabb ideje használom a gépet, és esetleg több futó alkalmazást használok egyszerre. Hogy mit takar az akadozás? Azt, hogy kb. 20 másodpercenként egy pillanatra megakad az egész rendszer majd folytatja a munkát tovább. Pl. youtube videók nézése közben a lejátszás kiszámítható időközönként megakad, de csak 1-2s-ra. Azért nem lehet ez csak net vagy firefox probléma, mert ugyan ez a helyzet áll elő akkor, ha pl. az openoffice-ban írom vagy görgetem a szöveges állományt. Görgetés közben megakad, majd ugrik egy nagyot, mert természetesen a fagyás ideje alatt jól "ráhúzok" a görgőre. És ez a pillanatnyi megállás rendszeres időközönként jelentkezik. Jelentéktelen dolognak tűnik, eleinte nem is foglalkoztam vele, de már igenis idegesítő és nem lehet normálisan dolgozni a géppel. Egyébként a rendszerrel ezt leszámítva különösebb probléma nem volna.
Itt a fórum témák között hasonló problémával nem találkoztam. Más jellegű probléma kapcsán jött elő az akadozás. Ezért is kérem a Ti segítségeteket, hogy vki találkozott-e már hasonló problémával vagy sejtheti-e, hogy mi lehet a gond?
Csak kb. fél éve használom az Ubuntut, tehát linux témában elég kezdő vagyok. Viszont ez a probléma csak 2 hete jelentkezett.
A gépem már nem mai darab. Az konfigurációm: AMD Athlon 64 3800+, 512 ddr2, GeForce 7300 GS. Duálban van az ubuntu xp-vel külön winyón. Compiz van ,de hónapokon keresztül zökkenőmentesen használtam a gépet.
A segítséget előre is köszönöm!