Sziasztok! Van egy laptopon azon meg van egy Kubuntu és nem tudom belőni az anjutát hogy valahogy is menjen már a hello worldnél gondok vannak!Mit csináljak? van egy pár csomag fent de nem tom mik kellenek pontosan. Köszi a választ
Anjuta HELP Segítsetek!
[törölve]
Igen már látom! Egy szót se tovább! Érzem a hiba negatív erejét! Maradj nyugodtan már áramik a gyógyító energia!! Valami hibajegy nem ártana... Itt szerintem senki nincs felvértezve a távgyógyítás tudományával... Esküszöm most már írni fogok egy "hogyan kérdezzünk hülyén", "hogyan kérdezzünk jól" és "hogyan keressünk hibát" írásokat mert úgy tűnik ezzel gondok vannak...
Szia! Akkor mit csináljak ha egyszer nem megy az Anjuta?Csak vannak olyan csomagpok amelyek nélkülönözhetelenek a helyes c program írásához, nem? Légyszi segíts! Köszi Amúgy nagyon kezdő vagyok
Szia! konkrétan az a gond hogy az anjutában megírok egy progit és rá nyomom hogy fordítás de az összeállítást nem engedi rá nyomni!! Mit csináljak??? Köszi
A gcc csomag gondolom fent van.
Akkor ki kell próbálni.
Bármilyen szövegszerkesztővel készíts egy "hello.c" nevű filet, aminek a tartalma:
/* hello world program */
#include
A gcc fent van le is fordul a progi terminálban de mért nem fordul le az Anjutában?Sztem valamilyen csomag hiányzik de nem tom melyik? Köszi a választ Jó lenne ha menne az anjutában is:) (Anjuta egy Integrált fejlesztői környezet)
Sziasztok! Ezt írja ki az Anjuta ha terminálból indítom sztem itt a hiba csak nem tudom mi az? Köszi a segítséget!előre is! (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed I/O warning : failed to load external entity "/home/sapi/.anjuta/macros.xml" (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed Installing parsers: Asm, Asp, Awk, BETA, C, C++, C#, Fortran, Java, Lisp, Lua, M ake, Pascal, Perl, PHP, Python, Ruby, Scheme, Sh, SML, SQL, Tcl, Vera, Verilog, Vim Asm: Asp: Awk: BETA: C: C++: C#: Fortran: Java: Lisp: Lua: Make: Pascal: Perl: PHP: Python: Ruby: Scheme: Sh: SML: SQL: Tcl: Vera: Verilog: Vim:
Valaki segítsen légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!! Mért nem megy az Anjutánál az összeállítás parancs???????????? Köszi a segítségeket
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy miért van az hogy felraktam az alábbi csomagokat cpp gcc g++ make automake binutils bison anjuta és még sem tudok az összeállítás parancsra kattintani mert szürkének jelenik meg tehát vmiért nem megy?(ununtu 7.10em van) Miért? Köszi a segítségeket