Sziasztok! Van egy laptopon azon meg van egy Kubuntu és nem tudom belőni az anjutát hogy valahogy is menjen már a hello worldnél gondok vannak!Mit csináljak? van egy pár csomag fent de nem tom mik kellenek pontosan. Köszi a választ

• [törölve]

Igen már látom! Egy szót se tovább! Érzem a hiba negatív erejét! Maradj nyugodtan már áramik a gyógyító energia!! Valami hibajegy nem ártana... Itt szerintem senki nincs felvértezve a távgyógyítás tudományával... Esküszöm most már írni fogok egy "hogyan kérdezzünk hülyén", "hogyan kérdezzünk jól" és "hogyan keressünk hibát" írásokat mert úgy tűnik ezzel gondok vannak...

• warp válaszolt erre.

Szia! Akkor mit csináljak ha egyszer nem megy az Anjuta?Csak vannak olyan csomagpok amelyek nélkülönözhetelenek a helyes c program írásához, nem? Légyszi segíts! Köszi Amúgy nagyon kezdő vagyok

Ennyivel később: 7 nap

Szia! konkrétan az a gond hogy az anjutában megírok egy progit és rá nyomom hogy fordítás de az összeállítást nem engedi rá nyomni!! Mit csináljak??? Köszi

A gcc csomag gondolom fent van. Akkor ki kell próbálni. Bármilyen szövegszerkesztővel készíts egy "hello.c" nevű filet, aminek a tartalma: /* hello world program */ #include int main() { printf("Hello World!\n"); } /* program vege */ Fordítás gcc-vel: terminálba "gcc hello.c -o hello.o". Futtatás: "./hello.o". Elvileg a Hello World! szöveget írja ki terminálba.

[törölve]Arról nem is beszélve, hogy miután ez a fórum szándéka szerint a tanulást és okulást (is) szolgálná, ezért egy rövid, zárójeles mondatban azt is meg lehetne említeni, mi az anjuta... _______ warp

SzittyiA gcc fent van le is fordul a progi terminálban de mért nem fordul le az Anjutában?Sztem valamilyen csomag hiányzik de nem tom melyik? Köszi a választ Jó lenne ha menne az anjutában is:) (Anjuta egy Integrált fejlesztői környezet)

A gcc fent van le is fordul a progi terminálban de mért nem fordul le az Anjutában?Sztem valamilyen csomag hiányzik de nem tom melyik? Köszi a választ Jó lenne ha menne az anjutában is:) (Anjuta egy Integrált fejlesztői környezet)

Sziasztok! Ezt írja ki az Anjuta ha terminálból indítom sztem itt a hiba csak nem tudom mi az? Köszi a segítséget!előre is! (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed I/O warning : failed to load external entity "/home/sapi/.anjuta/macros.xml" (anjuta:6805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed Installing parsers: Asm, Asp, Awk, BETA, C, C++, C#, Fortran, Java, Lisp, Lua, M ake, Pascal, Perl, PHP, Python, Ruby, Scheme, Sh, SML, SQL, Tcl, Vera, Verilog, Vim Asm: Asp: Awk: BETA: C: C++: C#: Fortran: Java: Lisp: Lua: Make: Pascal: Perl: PHP: Python: Ruby: Scheme: Sh: SML: SQL: Tcl: Vera: Verilog: Vim:

Valaki segítsen légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!! Mért nem megy az Anjutánál az összeállítás parancs???????????? Köszi a segítségeket

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy miért van az hogy felraktam az alábbi csomagokat cpp gcc g++ make automake binutils bison anjuta és még sem tudok az összeállítás parancsra kattintani mert szürkének jelenik meg tehát vmiért nem megy?(ununtu 7.10em van) Miért? Köszi a segítségeket

Ennyivel később: 14 év