maatAkkor megpróbálom kicsit szájbarágósabban/egyértelműbben:
Volt lehetőségem seed szervert kipróbálni. Mivel azon a gépen nem használtam böngészőt (ki tenné), ezért a letöltött file-t valahogy fel kellett juttatni a szerverre hogy be lehessen tenni az utorrentbe. Ehhez - meg azokhoz a letöltött fájlokhoz amik esetleg érdekeltek - kellett az ftp ugye, a fel-letöltésekhez. Viszont egyszerűbb lett volna úgy, hogy egy mappát megosztani, amit elérek a szerverről is addig a rövid ideig amíg az utorrentbe beteszem a file-t. Így nem kell feleslegesen elindítani az ftp programot. Plussz, volt amit le sem tudtam szedni egy ftp programmal sem, mert speciális karakter volt benne; gyk. japán film, japán karakteres címmel (szeretem a japókat, meg a karatés/szamurájos filmjeiket, főleg eredeti hanggal :D ). A szerveren csak fekete kockák jelentek meg a név helyén, a filezilla, vagy akár a nautilus is megjelenítette ugyan a japán karaktereket de nem lehetett elindítani a másolást. Ezért akartam egy mappát megosztani és abba átmásolni, ami működött is, csak épp az összes adatomat megosztotta a szerverre. Aztán kipróbáltam hogy megfordítottam a dolgot, és a gépemből csináltam ftp szervert, és a szerverről csatlakoztam fel rá ftp klienssel, de ez meg még nagyobb macera. Vagy maradt még megoldásnak hogy átneveztem a fájlokat, de akkor meg a lényeg - a japán szöveg - tűnt el. Úgyhogy hagytam a fenébe az egészet és a saját gépemre szedtem le a filmet, a szervert meg hagytam.
De ettől függetlenül a probléma valós, az egész / -et megosztja.
Virtuális win alatt is kipróbáltam, amint feltettem az ázsiai nyelvek támogatását át tudtam másolni TC alatt. Linux alatt nem megy.