re Haladók empátiát plz. Partition Magic-kel létrehoztam egy fat32 partíciót, hogyan tudom bemountolni ubi alatt, automatikusan nem fűzi be; fstab-ban nem merem átírni, mivel nem tudom mit-hogyan kellene állítgatni.
win partíció
Az fstab -ban egy fat32-es partíció pl: /dev/sdb3 /media/Munka vfat umask=0000 0 0 ne felejtsd el létrehozni a megfelelő könyvtárat (jelen esetben a Munka)a media könyvtárban. Az eszköznevet megnézheted például a partíciószerkesztőben : Rendszer-> Adminisztráció -> Gnome partíciószerkesztő vagy konzolból $ gksu gparted ha nincs telepítve,akkor $ sudo apt-get install gparted
Beállítottam mindent, de nem csatol, hiába állítom be az fstab-ban a paramétereket, de gparted látja a partíciót.
ha fstabban benne van, és nem csatolja fel, akkor készülnie kell log bejegyzésnek, hogy milyen hibával nem tudja mountolni. logot elolvas, hibát kijavít. ________________ Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz, 512 MB ram, 2.6.20-gentoo-r7
Ugye a /dev/sdb3-at átírtad a neked megfelelőre? /pld. hdb5/ Amit enemy és cvk írt annak működnie kéne, esetleg még ezt olvasd el hozzá http://ubuntu.hu/k-nyvlap/windows-part-ci-k-kezel-se