Attila55Szia!
Hát igen, de ez nem a backup programok hibája, pl a Clonezilla nem is ígéri, hogy megoldja clónozásnál az IDE to SATA problémát, de tökéletesen klónoz. A dd paranccsal is meg lehet csinálni, ahogy itt írták a többiek. Az O&O fizetős, mégsem clónozik úgy, hogy közben átállítja a SATA drivert IDE ről a windows ban. Az Acronics is fizetős, ez ígéri, hogy megcsinálja gond nélkül, az angol fórumokon is olvastam hozzászólásokat, hogy símán megoldja a problémát, ám a gyakorlatban mégsem. Ugyanúgy az új SATAs vinyón a windows a régi IDE-s drivverrel akar indulni, de nem tud. A javítási funkcióban még látok egy halványka reményt, hogy valamelyik dos parancs hatására lecserélni a SATAs partíción lévő IDE drivert, mert a javítási funkcióban ugye a memóriába egyből betölti a telepítő cd ről a sata drivert, és látja is a C:/windows -t tehát tudná írni/olvasni a SATA-s winyót.
Kezd a dolog OFF lenni, mivel ez csak egy linux téma, és én így is indítottam a topicot eredetileg. Azért, ha van valami ötleted, vagy valakinek ötlete, hogy hogyan lehet rábírni a windowst már satás partíción, hogy bootoláskor ne az ide, hanem a sata drivert töltse be, akkor azt köszönöm. Mondjuk ennyi idő alatt már reinstallal megoldottam volna a dolgot, szépen g-parteddal elődolgozva a partíciókat... csak van a wifi, aminek a beállítása 1 óra a belkin magyarország telefonos ügyfélszolgálatán keresztül...
Még arra gondoltam, hogy az IDE-s partíción lévő registry-t kimentem, telepítek egy új win-t a SATA-s ra, majd beimportálom a registry-t az új windows registry-jébe, akkor az elvileg áthozná a régiről a wifi beállításokat, vagy tévedek? de ez csak most jutott eszembe.
Van egy sysprep.exe -s vonal is a megoldás felé, de ezt nem eröltetném, mert hozzányúl a mostani jól beállított rendszerhez, újra bekéri a kulcsokat mindenhez, a hálózathoz is.
Naív voltam, amikor azt hittem, hoyg csak símán leklónozom a partíciót, és minden menni fog az xp nem linux:-))
Még megbróbálom a fixmbr-t és a fixboot parancsokat a recovery consolban.
Érdekes, hogy ide ről bootolva (sata csatlakoztatva) nem megy fel a sata driver az XP lemezről. Ezt az elején javasoltátok, természetesen ezt is kipróbáltam. Egyébként SATA 150 es az új HDD.