Sajnos én is így jártam ezekkel az újabb verziókkal. Szerintem sem természetes. És ha ezután, mindegyik ilyen lesz, (mintahogy említed a Lucid Lynx-et), akkor ez sok embert, mit Te meg én, elfog szomorítani, mert akkor, hogyan használjuk? ...és hiába nagyon sok embernek problémammentes, ha nekem, meg a többi "nem szerencsésnek" nem megy, az minket nem boldogít. Vegyek új gépet? ...és ha azon se megy?
Szóval ennek nem kéne így legyen. Ha valaki ezzel a disztróval índitja a Linuxal való ismerkedését, mert a Win-ből elege lett, de első használatba vételkor ilyen súlyos hibákba ütközik? Mit fog gondolni? Azt, hogy "igen, igen, vagány ez a Linux, csak már kezdem érteni, hogy miért használják még mindig ilyen kevesen". Főleg ezekhez képest:
"Az Ubuntu segítségével egyszerűen tájékozódhat, kommunikálhat, alkothat és dolgozhat. A rendszerben rögtön megtalálhat minden olyan fontos alkalmazást..."
Hát én mindent elmondhatok az Ubuntuval való ismerkedésemről, csak sajnos pont a fentieket nem. Szerencsére volt annyi kitartásom, és főleg időm, hogy tovább próbálkozzak. A Jaunty működik, és már kezd kialakulni a teljes rendszer, de ez egyjáltalán nem egyszerű annak aki először veszi használatba. Pedig nagyon szép, és jó, akkor ha működik! Sajnos nem mindenki ilyen kitartó.