Sziasztok!
Nagyon új vagyok Ubuntu-ba és más linux-al is jó rég nem foglalkoztam, AMD Athlon XP2000+ os vasam van 512 rammal, ami nem egy csúcs kategória, de ettől sokkal szarabbon is futattam már jobb eredményekkel linux-ot, elképzelhető, hogy a Compiz fogja nagyon a rendszert, de ha emlékezetem nem csal, akkor a Gnome volt mindig is az egyik legkisebb erőforrást igénylő GUI. Ennek tükrében viszont valami elképesztő lassú a rendszerem (Youtube, indavideo akad, lagol, böngészésnél görgetésnél eblassul...stb).NVIDIA driver fent van bár valamiért a felbontást átlítani át tudom, de elmenteni már nem lehet, valamiért nem hagyja a xorg.conf-ot felül írni. Ha meg root-joggal csinálom akkor össze esik az egész Xserver és amig lenem szedem az NVIDIA drivet és ujra nem rakom, addig elég idiota dolgokat csinál. Jó pár rendszeroptimalizálási trükknek nagyon örülnék. Jártasabb kollégák segítségét várom. Milyen modulok kellenek, mik nem.. esetleg kernel fordítást is megoldok egy komolyabb leírás alapján, de jelenleg azt sem tudom mit hol kezdjek. Nem mondanám magam abszolút kezdőnek, de az ismeretem jócskán megfakultak már és időhiányom is van, ami minden féle tutorial-ok google-zgatását illeti! Segítségeteket előre is megköszönöm!