andapapaSzép jó napot mindenkinek..
Én még csak most ismerkedek a linux op rendszerrel, de nagyon pozitív tapasztalataim vannak eddig..(azaz kb 3hónapja..Ubuntu 9.10 x64)Régebben is próbálgattam az Ubuntut,de nem volt türelmem hozzá..ez mostanra megváltozott..
Nemrég rátaláltam az Andromeda 2 rc3-ra,amit letöltöttem és live dvd-ként kipróbáltam,nagyon tetszik és szeretném telepíteni.
Kérdésem az lenne, hogy ezt rá tudnám-e telepíteni/frissíteni a meglévő ubuntu 9.10 x64-re,annak törlése nélkül,hogy adataim,beállításaim és azóta installált programjaim ne vesszenek el..pl vmware,google earth,xvideoservicethief,stb...
Tudom hogy az Andromeda i386(x86),vszeg 64bitesre nem lehet de hátha..anno azért döntöttem az x64 mellett,mert a laptopomban lévő 4gb ramot tudja kezelni(no meg talán gyorsabb is)..tudtommal a 32bit csak 3gb-ot "lát",bár lehet ez csak windows-ra vonatkozik..erre is szeretnék választ kapni,ha lehet..illetve találtam egy nagyon jól és egyszerűen áttekinthető video konvertáló programot az andromedában ,amit szeretnék használni akkor is ha nem tudom telepíteni az Andromedát jelenlegi rendszeremre..
Hol találom meg ezt a programot az interneten?Konzollal még csak ismerkedem,GUI-s megoldásokat preferálom(tudom hitvány win beidegződés,de csak egy (L)user vagyok :D )
előre is köszönöm a válaszokat.
CsaBull