Sziasztok! Szeretnék egy kis helyi ftp szervert létrehozni olyan célra hogy a két itthoni gép között tudjak fájlokat mozgatni (igaz mi másra is jó az ftp? :D ). Létezik olyan progi linux alá mint a windowsos cesarftp? Windows alatt azt használtam, ment is minden gond nélkül, csak sajnos hasonlóan egyszerű progit nem sikerült még eddig találnom... :( Előre is köszönöm a segítségeket.
Ftp szerver létrehozása
hi! sudo apt-get install pure-ftpd lehet h kell a conf fájlába művészkedni, de csak annyi és utána a gépeden lévő felhasználók azonosítóival elérhető... (auto indul)
Feltettem, közbe rájöttem hogy volt már ez fenn nálam, csak akkor nem tudtam, hogy mit is kéne vele csinálni :D. Pureadmint is tettem mellé, az jó is mindenre, egy dolog kivételével: felhasználók menedzselésére :) Ha a progin belül hoztam létre felhasználót, akkor is megtaláltam a szervert, csak nem engedett be :D. Tehát fogtam magam megnyitottam az ubuntu saját felhasználókezelőjét és létrehoztam öcsémet :) majd beleraktam ftpgroupba, ott szépen beállítottam neki home mappaként a megosztandó mappámat és így már ment minden ragyogóan :D. A pureadminban kitöröltem őt és így is működik, azon belül úgyis fölösleges volt őt létrehoznom. Egyébként szépen írja, hogy milyen ip-vel kicsoda lépett be és mit tölt és mennyi van letöltve. szóval örömbódottád. köszi srácok! Ezt szeretem az oldalba, fürge és hozzáértő segítségnyújtás :D
Sziasztok! NAGYON kezdo linuxos vagyok, es maris gondom akadt... pl ezt a programot akartam feltenni es beallitani (pure-ftpd) de persze nem sikerult... azt mondja nekem h. e: nem talalhato a(z) pure-ftpd csomag... Tovabba szeretnek meg 1 olyan megosztas letrehozni amivel windowsal fel tudok csatlakozni mint halozati meghajto... ha esetleg tudok segiteni nagyon megkoszonnem... eddig ezek mentek nekem windows alol csak azzal az a baj h. elegge instabil... Elore is koszonom: Üdv.: Bdani
Sziasztok, ftp-en szeretnék kapcsolódni egy winxp-s géphez de nem megy. a csatlakozás létrejön, de egy olyan hibaüzenetet ad hogy a mappa tartalmát nem tudja megjeleniteni, mert nem tud csatlakozni a géphez. miért van ez? ha a saját xp-m alól csatlakozok megy rendesen. ha linux alól akkor csatlakozik de nem jelenit meg semmit.
tudna valaki abban segíteni, hogy PUREFTP-n hogyan lehet a user jogait állítani? Azt szeretném, hogy a felhasználó távolról bejelentkezve ne tudjon csak 1 könyvtárat elérni (amit Én adok meg) és ebből a könyvtárból ne is tudjon kilépni (azaz még csak ne is listázhassa a file rendszert)!
Sziasztok! Én ftp servert vsftpd-vel csináltam. Fut is rendesen, egy gondom van. Ha local userrel akarok belépni akkor azt mondja hogy titkosítást kell használnom. (Non-anonymus sessions must use encryption) Itt megállt a tudományom. Milyen + beállítást kell eszközölni h titkosítson?
Nah semmi ötlet? :(
Probléma megoldva, sztem a howtoban volt egy kis hiba. Hátha jól jön még vkinek, szóval force_local_logins_ssl=NO és nem YES.