Sziasztok! Szeretnék egy kis helyi ftp szervert létrehozni olyan célra hogy a két itthoni gép között tudjak fájlokat mozgatni (igaz mi másra is jó az ftp? :D ). Létezik olyan progi linux alá mint a windowsos cesarftp? Windows alatt azt használtam, ment is minden gond nélkül, csak sajnos hasonlóan egyszerű progit nem sikerült még eddig találnom... :( Előre is köszönöm a segítségeket.

hi! sudo apt-get install pure-ftpd lehet h kell a conf fájlába művészkedni, de csak annyi és utána a gépeden lévő felhasználók azonosítóival elérhető... (auto indul)

varakipureadmin -t is telepited hozza akkor tudod grafikus feluleten is allitani:)SokSikert!

Feltettem, közbe rájöttem hogy volt már ez fenn nálam, csak akkor nem tudtam, hogy mit is kéne vele csinálni :D. Pureadmint is tettem mellé, az jó is mindenre, egy dolog kivételével: felhasználók menedzselésére :) Ha a progin belül hoztam létre felhasználót, akkor is megtaláltam a szervert, csak nem engedett be :D. Tehát fogtam magam megnyitottam az ubuntu saját felhasználókezelőjét és létrehoztam öcsémet :) majd beleraktam ftpgroupba, ott szépen beállítottam neki home mappaként a megosztandó mappámat és így már ment minden ragyogóan :D. A pureadminban kitöröltem őt és így is működik, azon belül úgyis fölösleges volt őt létrehoznom. Egyébként szépen írja, hogy milyen ip-vel kicsoda lépett be és mit tölt és mennyi van letöltve. szóval örömbódottád. köszi srácok! Ezt szeretem az oldalba, fürge és hozzáértő segítségnyújtás :D

varakiheh, most nézem a helpet :), aműgy is így kell csinálni :)...és utána lehet a padminban még bütykölni na mindegy most megy így is egyelőre elég ennyi nekem:)

Ennyivel később: 4 nap

varakiszeva varaki szerintem mi ismerjük egymást ... csak igy nem ugrik be... ki is vagy grafikus? bmf-nik? bme-gépész? ha 3közz7ül valamelyik igaz rád akkor ismerlek :D

Ennyivel később: 7 nap
        Ennyivel később: 5 hónap

Sziasztok! NAGYON kezdo linuxos vagyok, es maris gondom akadt... pl ezt a programot akartam feltenni es beallitani (pure-ftpd) de persze nem sikerult... azt mondja nekem h. e: nem talalhato a(z) pure-ftpd csomag... Tovabba szeretnek meg 1 olyan megosztas letrehozni amivel windowsal fel tudok csatlakozni mint halozati meghajto... ha esetleg tudok segiteni nagyon megkoszonnem... eddig ezek mentek nekem windows alol csak azzal az a baj h. elegge instabil... Elore is koszonom: Üdv.: Bdani

rolahEn elhiszem Neked h. van de akkor is ezt irja nekem ki: e: nem talalhato a(z) pure-ftpd csomag...

bdania universe tárolóban van (hardyn). Nézd meg be van-e jelölve a szoftverforrásokban.

Sziasztok, ftp-en szeretnék kapcsolódni egy winxp-s géphez de nem megy. a csatlakozás létrejön, de egy olyan hibaüzenetet ad hogy a mappa tartalmát nem tudja megjeleniteni, mert nem tud csatlakozni a géphez. miért van ez? ha a saját xp-m alól csatlakozok megy rendesen. ha linux alól akkor csatlakozik de nem jelenit meg semmit.

rolahok, megwan siker... vagyis inkabb felsiker... ugyan tudok letrehozni juzereket de nem tudom torolni, pontosabban ha letrehozom akkor is hibat ir ki de letrejon es tudok is csatlakozni vele... Valami 5let miert lehet ez? :)

zsolt320izsolt320i! Nem lehet h. tuzfal fogja meg? probalj passzivkent csatlakozni. hatha ez a megoldas... (a kilensel csatlakozz mint passziv, allt. ez be szokott jonni) üdv.: bdani

Ennyivel később: 2 hónap

tudna valaki abban segíteni, hogy PUREFTP-n hogyan lehet a user jogait állítani? Azt szeretném, hogy a felhasználó távolról bejelentkezve ne tudjon csak 1 könyvtárat elérni (amit Én adok meg) és ebből a könyvtárból ne is tudjon kilépni (azaz még csak ne is listázhassa a file rendszert)!

szotalecserélte vsftpd-re és ott minden ok! és konfigolható webmin alól, így van kvázi GUI is hozzá!

Ennyivel később: 10 hónap

Sziasztok! Én ftp servert vsftpd-vel csináltam. Fut is rendesen, egy gondom van. Ha local userrel akarok belépni akkor azt mondja hogy titkosítást kell használnom. (Non-anonymus sessions must use encryption) Itt megállt a tudományom. Milyen + beállítást kell eszközölni h titkosítson?

Probléma megoldva, sztem a howtoban volt egy kis hiba. Hátha jól jön még vkinek, szóval force_local_logins_ssl=NO és nem YES.