Backxide Egy felhasználók általi szavazást találtam minap a Linux.com-on asztali felhasználás terén, meilyk disztrókat szeretik a legjobban, érdekes módon az ubuntu áll az utolsó helyen. Véleményetek? 1. Zorin OS 2. Freespire 3. Pardus Linux 4. Gentoo 5. Fedora 6. Arch Linux 7. Linux Mint 8. SimplyMEPIS 9. Debian GNU/Linux 10. Ubuntu Forrás : http://www.linux.com/directory/Distributions/Desktop
younfox Ahány oldal, annyiféle eredmény. Például itt a jobb oldali sáv szerint más a sorrend. http://distrowatch.com/ De linkelhettem volna több/más oldalt is, de pont egy ellenpélda jól jött. :) Amúgy szerintem itt senki nem veszik össze azon, hogy melyik a jobb vagy népszerűbb. Az a lényeg, hogy segítjük egymást és a közösséget, amiben tudjuk. (Vagy túl jóhiszemű vagyok?) Használt operációs rendszer miatt megkülönböztetni/elítélni valakit, az digitális-rasszizmus. :D Szerk.: Amúgy a Zorin OS kezdő oldalának elsőbekezdésének utolsó mondata: "It is based on Ubuntu which is the most popular Linux operating system in the world. " :D
zlt Lehet, hogy rosszul gondolom, de a sorrended nem a szavazás eredménye. Mindegyik alatt van egy "Votes" sor. Azt kellene figyelni. 1. Zorin OS Votes3 2. Freespire Votes1 3. Pardus Linux Votes16 4. Gentoo Votes22 5. Fedora Votes35 6. Arch Linux Votes10 7. Linux Mint Votes10 8. SimplyMEPIS Votes3 9. Debian GNU/Linux Votes20 10. Ubuntu Votes48 (+3 Studio, +11 KDE, +5 Xfce) A te sorrended azért alakult ki, mert például a 3db Zorinos emberke a disztróját 5 csillaggal értékelte az egyetlen Freespire szavazóhoz hasonlóan. Így ez a két disztró lett csak 5 csillagos.:)
bobi64 zltMegnyugodtam, mert azt hittem hirtelen, hogy lemaradtam a fejlődésben és átrobogott felettem a linux disztrók fejlődésének a ..., hm, izé... bölénycsordája! /ennél hülyébb hasonlat nem jutott eszembe/
[törölve] Nem az Ubuntu az utolsó, mert a listán 49 disztró van. Egyébként van egy másik humoros lista a neten, amely az utóbbi 10 év legjobb disztrójának kiálltotta ki az Ubuntu-t a distrowatch alapján, holott az Ubuntu 2004-ben lépett be. :D
Dr. Szöszi [törölve]Aki nem értené benne a humort, annak leírom: Mivel a zubuntu csak az utóbbi hat év legnépszerűbbje, ezért előfordulhatna, hogy az első négy évben volt nála népszerűbb. Annyira népszerű volt, hogy az ubuntu megjelenése óta gyorsan kihalt. Egyébként a "humor" az a megfogalmazásban, hogy a distrowatch alapján valaki "jó"-nak minősít egy disztrót. A distrowatch sorrendje egyszerű klikkszámláló. Amélikre többen klikkelnek, az föntebb kerül.
Backxide Érdekesek amúgy ezek a disztró nevek többségéről még nem is hallottam szinte.. Főleg ez a Zorin Os ahogy olvastam 4x gyorsabb mint a win7 és ráadásul ki van élezve a Windows-os programokra..
younfox zltÉs egy titkos fegyvere is van. Ám de olyan titkosra sikerült, hogy maguk a programozók sem tudnak róla. Ők is csak szóbeszédként hallottak felőle. :D
[törölve] Zorin OS. Plusz 2 csomag és kész is egy új disztró. Én ezeket már nem nevezem disztróknak. Disztró a Debian, Red Hat, Slackware, vagy esetleg az Ubuntu, Fedora, meg a SuSe. "Based on Linux Mint", ami "based on Ubuntu", ami meg "based on Debian".