atomixAnnyira nem konyítok én se az Ubuntuhoz, de ... :
Csak az települ a CD-ről, ami azon van, ennyit megnéztem a Synapticban telepítés után, ha nem így van, akkor azt cáfolja meg valaki. Szerintem az alap beállítások is ugyan azok. Nálam pld. minden ugyan úgy ment/nem ment (hang, kép, kamera........) LiveCD-n, mint telepítve, és ez igaz visszamenőleg 8.10 Ubuntuig. Ezért gondoltam azt, hogy ha Live módban jó volt, akkor akár Wubis verzióval, vagy Dual-Bootal is pont ugyan azt kell kapd.
Nos, ha nem lett jó, akkor passz. Annyit mondok, hogy keress a Google-ben rá a modemed típusára [gyártó] [típus] [Ubuntu] meg esetleg [Pannon] kulcsszavakat használva, biztos találsz megoldást. Lehet az ubuntu.hu-n vagy a hup.hu-n is.
Mert az az igazság, hogy annyi információ édes kevés a problémádról, hogy "Pannon mobilnetem van". Tehát a modemed típusa a legfontosabb. Aztán kérdéses, hogy mit értesz az Ubuntu alatt telepítésnek? Pontosan hogyan sikerült beállítani Live módban? Meg tudod ismételni sikeresen LiveCD-vel bármikor a dolgot? Nem lehet, hogy élesben valamit kihagytál, vagy másképp csináltál?