maxtÜdv maxt!
A hozzászólásodban a 9550ről 10.04 alatt azt írtad, hogy:
-10.04 - megy, zárt meghajtó nincs, nyílt meghajtó 3D képességei jók. S-video kimenet alapból működik, monitorbeállításoknál egyszerűen kezelhető
ehhez képest nálam se a compiz nem működik (úgy vélem, a 3D támogatás nem megy), se a tv-out beállításait nem találom...
tudnál mondani valami tippet, hogy hogy próbáljam meg életre kelteni őket? vagy mit nézzek meg pontosan a gépen? milyen állományokat, hogy be tudjam lőni mégis? használom már egy ideje az Ubuntut, de ritkán kell ilyenekkel küzdenem, most is csak a 10.04 felrakása miatt döglött be a videokártya, az eddig használt 8.04-en hosszas szenvedés után sikerült belőnöm...
köszi!
UPDATE:
egy másik oldalon szédelegve adtak ötletet, és ennek hatására töröltem a xorg-driver-fglrx-et, ami egy ideje fel volt téve. úgy látszik, hogy csak zavarták egymást a videokezelő driverek, vagy nem is tudom, mert végül újraindítás után sikerült: van 3D támogatás, és a TV kimenet is életre kelt!
mondjuk azt nem értem, hogy a lucid telepítése után miért nem alakult ki rögtön ez az állapot, de inkább örülök az újonnan jött effekteknek!
:) már csak azzal kell megküzdenem, hogy a különböző programok egyszere is tudják használni a hangkártyát, és kész is lesz minden... de ez már egy másik fórum témája...