Sziasztok!
Eddig nem használtam ilyen fajta kis programokat, tudom, többféle is létezik. Elég sokat ment a levelező és inkább hagytam futni folyamatosan. Most felraktam a Cairo Dock-ot, és abban is van lehetőség ilyen kis alkalmazás (vagy micsoda) futtatására. Be is állítottam a levélcímeket. A problémám a következő (maradjunk most egy gmail-es címnél, a levelező Evolution, a rendszer 9.04, bár ezeknek elvileg nincs jelentőségük):
A gmail netes felületén anno beállítottam, hogy a pop-n letöltött leveleket törölje. Ez tökéletesen működött, Evo-ba letöltötte, a szerveren kitörölte, ahogy kell, évek óta. A Cairo alkalmazása ma reggel szintén szépen megvizsgálta a fiókokat, "jelentette", hogy érkezett levelem, tetszett a dolog. A következő lekérdezésnél azonban már azt írta ki, hogy nulla levelem van (közben nem nyitottam meg a levelezőt, értelemszerűen).
Úgy gondoltam, hogy a fejléc letöltése még nem a levél letöltése, tehát elvileg a szerveren kell lennie, vagyis mindig mutatnia kellene, hogy hány levelem van. Megnyitottam az Evo-t, azonban az nem jelzett új levelet. Bementem a netes rendszerbe, ott is üres volt, a levelek átkerültek a kukába (mintha letöltöttem volna őket). Ezután átállítottam, hogy a leveleket hagyja meg a kiszolgálón. Vissza is raktam egy levelet, megjelöltem olvasatlannak: hiába, sem a Cairo programja, sem az Evo nem érzékeli. A levél ott marad olvasatlanul, a gépemen nem jelenik meg.
Ezután visszaállítottam törlésre, ahogy eredetileg volt (gondoltam, akkor mégsem használok majd ilyen értesítőt), de most sem tölti le a levelet, az Evo sem.
Tudja valaki, hogy mi lehet a baj, mert nekem nem sikerült rájönnöm. Most, a régi beállításokkal miért nem megy úgy, mint régen? Közben egyébként kiléptem mindenből, sőt még az Ubuntut is újraindítottam (tudom, amatőr :) ), hátha rendbe jön, de nem változott semmi.
Kedvet kaptam ehhez a kis programhoz, használnám is. Aki használ ilyet a Cairo-ban, megtenné, hogy ír, hogy működik nála? Vagy milyen más értesítőt javasoltok, ami több címet is kezel? A google-t hogy kellene beállítani, hogy a fejléc letöltésekor ne nyúljon hozzá, csak ha a tényleges levelet töltöm le?
Előre is köszönöm!