gaberdelyiNa jó, de igazából erre leginkább a profiknak van szüksége ... jó, például - nekem is, de nem tudom megfizetni, mint ahogy egy PhotoShop-ot sem, de annak az árában is sok a reklámnév adta ár, persze a fejlesztés is. Ha több ilyen progi lenne, hidd el, menne lefelé az ár, mint a járműveké is, lassan, de biztosan lefelé halad. Egy Ulead Video Studio 10 sem nagyon (nem túl) profi a natív linuxos és említett progikhoz képest, volt szerencsém használni, effektek, satöbbi, nem túl sok "plusz" van benne, nekem annyira nem is tetszett, nem is tudtam a céljaimra kihasználni. Sarkítva egy "kaki".
Az effektek írhatók meg egyébként, igaz nem én fogom megírni, mert nem értek hozzá. Talán egyszer valaki megírja, mint a Rendszermentet, s azt nyilván sejted, mi motiválja a programírókat. :) Nem a pénz. Ha nincs motiváció? Akkor? Pedig nagyot hasíthatna ... a történelem egy szeletéből is. ;) Nekem biztosan megérné ...
Például egyes hangszerkesztőket Mac-re már jó régóta megírták, szintén volt szerencsém az egyik hazai underground együttes basszerének lakásán megnézni, hogyan alakít át egy azaz egy hangot, aztán még egyet ... a szólójában, igaz ez a stúdiófíling, de ez kell a népnek, nekem is, más az élőzene.
Te is tudod, nincs pénz manapság sok mindenre, mégha a linuxról beszélünk is, ha relatív sok is a használója, a népeket nem igazán könnyű leszoktatni a windowsról és, ha nyílt forráskódú is lenne egy meglévő szoftver azt már nem vennék, de ezzel kissé ellentmondok - magamnak is és neked is, hiszen pénzért is lehetne árulni. De ahhoz egy teljesen más és teljesen új szoftvert kellene kifejleszteni ... minek, hiszen így is megveszik és használják wine-al és dual boot-ban, mert nincs alternatíva.
A független és open source programírókat meg lehet baxogatni, ha egyszer nincs motíváció ... akkor nincs motíváció. :)