Sziasztok,
tudom, hogy eretnekségnek tűnik az ubuntu közösség szemében ilyen kérdéssel témát nyitni, de hozzáértő segítségre van szükségem a probléma megoldásához:
2 hónapos, op.rendszer nélküli lenovo g550 notebookra telepítettem az Ubuntu 9.10-et (akik felhorkannak, jelzem, nem anyagi természetű indittatásból vettem op.rendszer nélküli gépet, hanem azért, mert kifejezetten ubuntut akartam rá, és nem találtam gyári telepítésűt ilyen konstrukcióban).
Bár jómagam nagyon elégedett vagyok az Ubuntuval, külső tényezők hatására (ezeket most nem részletezném) kénytelen vagyok leszedni és XP-t telepíteni a gépre, viszont mivel ezen nem volt korábban Windows, a forumokban talált megoldások (windows telepítő cd hibajavítójának használata eredeti op. visszaállítására) jelen esetben nem működik. Találtam egy olyan cikket, ami ismerteti az ubuntu particióinak törlési metódusát fdisk programmal, de ezt sajnos nem sikerült a cikkben leírtak szerint kiviteleznem, mert már a parancssorba való beírástól kezdve egyáltalán nem azt csinálja a gép, amit a cikk szerint kéne...
Persze én nem vagyok szakértő, csak egy mezei felhasználó, akit pont az vonzott az Ubuntuban, hogy közérthető, és még én is tudom kezelni, de pont emiatt az ilyen fogas problémát egyedül már nem tudom megoldani.
Előre is köszönöm a segítséget!