Hello! Most váltottam XP-ről KUBU 9.10-ra, és felmerül egy-két gond: 1. nincs bluetooth kapcsolatom a bleutooth headset-temmel 2. a WINE alatt nincs hang (laptomom van, és a hangkártyám elszállt, így usb hangszóróval hallgatok zenét, filmet) 3. a TUXUGUITAR alatt sincs hang 4. az internet bőngészők alatt sincs hang (GoogleChrome, FireFox, KUBU saját böngészője) Kérlek, segítsetek! Már egy jó pár helyen szétnéztem, de semmi
Kubuntu gondok
Üdv! Nekem az Ubuntu alatt nem volt gond a hanggal, majd a Kubuntura áttéréskor meglepődtem, mert a böngészőben semmi hang nem volt. A megoldás az volt, hogy az Alsamixerben a PCM oszlop minimumra volt véve. 100%-ra állítottam, és lett hang. :-) Egy próbát megér: terminálba írd be: alsamixer , majd a PCM oszlop maximumra. http://uiq.uw.hu/ubuntu/ubuntu-4.png
Sziasztok innen onnan halottuk hogy a linux gyorsabb jobb akár egyszerübb gépekre is jobban futnak rajta az online játékok stb. Na le töltöttük a kubuntut gondoltuk az a legújabb legjobb . Fel is települt szépen a win mellé, na igen de javarészt nem Magyar nyelvü :( és igy még egy egyszerü internet kapcsolatot sem tudunk létrehozni . Mert winnél bedugom a stikket és feltelepül de itt..... , és mivel nem Magyar teljesen nem tudjuk hol kéne vele elfogadtatni azt a nyavajás stikket . Van erre valahol segitség leirás ? /és csak egy megjegyzés egyenlöre 2 szer lasabban indul újra a gép mint a win alatt , igaz azon turbosito progi van/
Szia! A Bluetooth-ra nem tudok semmit sem mondani. Nekem a telefonra való fájlküldés nem működik, de ezt betudtam a telefonom hülyeségének (7610, most "ünnepelte" a hatodik születésnapját :)) A hangra most csak annyit, hogy telepítsd fel a kubuntu-restricted-extras csomagot, ha még nem tetted, hátha segít. A KPackagekit-ben megtalálod.
TigerdogMagyar lesz, ha felteszed hozzá a magyar nyelvet, vagy a telepítő lemezt miután betetted, egyből beállítod a magyart. Mondjuk én a DVD verziót próbáltam. Pontosan milyen gép az? Mert a kubuntu nem épp a "kevesebbet eszik" tulajdonságáról híres. Arra inkább xubuntu, lubuntu. Illetve milyen "turbósító program" az winre?
Daniel666Mivel nincs internet kapcsolatom mert nem tudom holl kell vele elfogadtatni igy letölteni se tudnék rá nyelvet. Egyébként beállitásoknál a Magyar van kiválasztva de csak itt ott Magyar a 80 % nem. a gép egyszerü 1 giga processzor 512 mb ram . Asszem majd letörlöm mert igy csak a helyett foglalja kezdeni ugysem tudok vele semmit . Ja a turbositó pedig valamilyen xp turbositó progi sokkal gyorsabban ál fel vele a gép és a menüje is villámgyors. Firefoxhoz meg fire turbositót használok
ha nincs netkapcsolatod, akkor win alól töltsd le a telepítő dvd verzióját, de akkor már a 10.04-es kiadást, és ott a nyelvvel nem lesz gond. a nethez meg írd be a keresőbe (win alól nyilván) a stick típusát és a kubuntu szót, esetleg még a szolgáltató nevét és mivel tuti nem te vagy az első aki ebbe belefut, találni fogsz rá leírást. én magam is elég soxor botlottam ilyen témákba véletlenül, bár nekem kábelnetem van és nem érint a probléma.
Tigerdogolyan, hogy turbósító nincs, max csak optimizálja azokat a beállításokat, amiket a microsoft vagy elrontott, esetleg kiszedi a fölösleges dolgokat a rendszerindulásból (pl távoli asztal, távoli nyomtató) és hasonló dolgokat. Ezt (k)ubuntun is meg lehet csinálni, és akkor olyan turbó lesz tőle, mint ahogy az összes youtube videon látható. 3-4 másodperc alatt booló linuxot is létrehoztak már a hozzáértők. Winen azt sosem éred el.
Jó lett volna, ha leírod, hogy milyen gépen váltottál. Így elég nehéz segíteni... Bár a "turbósító" miatt gyanítom, hogy egy netbookról lehet szó, történetesen Eee PC-ről, legalábbis nekem ez a sanda gyanúm támadt. :)